Κορωνοϊός : Αγωνία για έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα ξενοδοχείο μετά από κρούσμα

Κορωνοϊός : Αγωνία για έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα ξενοδοχείο μετά από κρούσμα

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο να υπάρξει τοπικό lockdown με την μορφή εκτάκτων μέτρων όπως στον Πόρο. Ταυτόχρονα υπάρχουν φόβοι για τη ΔΕΘ.

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο να υπάρξει τοπικό lockdown με την μορφή εκτάκτων μέτρων όπως στον Πόρο. Ταυτόχρονα υπάρχουν φόβοι για τη ΔΕΘ.

Ειδικότερα η συμπρωτεύουσα είναι στο στόχαστρο των ειδικών τα τελευταία 24ωρα καθώς χτες μετρούσε 38 νέα κρούσματα, ενώ η Αττική είχε λίγα περισσότερα, 46.

Την ίδια στιγμή χθες ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα που προβλέπουν την απαγόρευση των λιτανειών και των πανηγυριών, καθώς και την επέκταση της απαγόρευσης των όρθιων σε μπαρ και κλαμπ για όλο τον Αύγουστο.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Βλέποντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη Θεσσαλονίκη, είναι φανερό ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Κεντρική Μακεδονία τα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 602, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε 558, και στη Δυτική Μακεδονία σε 215.

Τον Αύγουστο, εντοπίστηκε ο εξής αριθμός κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα:
37 την 1η Αυγούστου

15 στις 2 Αυγούστου

7 στις 3 Αυγούστου

47 στις 4 Αυγούστου

22 στις 5 Αυγούστου

38 στις 6 Αυγούστου

38 στις 7 Αυγούστου

Σε καραντίνα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη μετά από κρούσμα
Ένα ολόκληρο ξενοδοχείο τίθεται σε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας μετανάστης που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Έτσι από σήμερα Σάββατο 8/8 και για 14 ημέρες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και όσοι μένουν σε αυτό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα είναι σε καραντίνα.

Από τις 6 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο και επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αγ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο το τελευταίο διάστημα φιλοξενούσε αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες που παρουσίαζαν διάφορα υποκείμενα νοσήματα και συνεπώς δεν έπρεπε να διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

Στο μεταξύ τα ξημερώματα Σαββάτου είχαμε καταδίωξη αυτοκινήτου που μετέφερε παράνομα μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Σημειώθηκε σύγκρουση του αυτοκινήτου με τους μετανάστες με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο κορωνοϊός «χτυπά» και τη ΔΕΘ – Προς ματαίωση η Έκθεση
Προς ματαίωση οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – και γενικά στη Βόρειο Ελλάδα – φαίνεται ότι οδηγούν τους επιστήμονες στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί φέτος η διεθνής έκθεση.

Να σημειωθεί ότι τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία, η οποία από το τέλος του πρώτου κύματος κορωνοϊού μέχρι τα μέσα Ιουλίου, επέμενε να πραγματοποιηθεί η Έκθεση, αλλά με το άνοιγμα των οικονομιών μετά την καραντίνα τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώθηκαν και για τη Γερμανία και για την Ελλάδα.

Η ΔΕΘ έκανε τα πρώτα εορταστικά της εγκαίνια τον Οκτώβριο του 1926, διέκοψε τη λειτουργία της στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 1966 πραγματοποιείται ανελλιπώς.

Το 1941 ο χώρος της ΔΕΘ καταλύθηκε από τον γερμανικό στρατό, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε, για να ξαναλειτουργήσει μετά τον πόλεμο το 1951, ενώ και το 1974 λόγω των δραματικών γεγονότων της Κύπρου και της επιστράτευσης επίσης ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ