«Πόλεμος» νεύρων μεταξύ Oruc Reis και ελληνικών φρεγατών στη Μεσόγειο

«Πόλεμος» νεύρων μεταξύ Oruc Reis και ελληνικών φρεγατών στη Μεσόγειο

Στην προκλητική ρητορική με την οποία επιχειρεί να τεντώσει το σκοινί της αντιπαράθεσης με την Αθήνα επιμένει η Άγκυρα, με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Στην προκλητική της στάση, με την οποία επιχειρεί να τεντώσει το σκοινί της αντιπαράθεσης με την Αθήνα, επιμένει η Άγκυρα, με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το τουρκικό πλοίο έχει ρίξει καλώδια χωρίς ωστόσο να πραγματοποιεί έρευνες. Οι ελληνικές φρεγάτες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος και τα πλοία που το συνοδεύουν.

Οι ελληνικές δυνάμεις καλούνται να διαχειριστούν με ψυχραιμία και υπομονή την κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο από χθες, οι ελληνικές φρεγάτες, ανά περίπου 15 λεπτά,  ενημερώνουν μέσω ασύρματου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πως βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το καλούν να αποχωρήσει από αυτή.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες μετά από αρκετές ώρες, όπου δεν λάμβαναν καμία απάντηση, από το βράδυ της Δευτέρας, οι τουρκικές φρεγάτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρονταν να απαντούν «φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούσαν στους έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Άρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την «τουρκική ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η παραπάνω πληροφορία διαψεύδεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για δεύτερη ημέρα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Σημειώνεται ότι, υπό την στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων, το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis κινείται για δεύτερη ημέρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Οruc Reis συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες λόγω του θορύβου που παράγουν τα ελληνικά και τουρκικά πλοία.

Σημειώνεται μάλιστα ότι μετά από 24 ώρες «σιγής», το απόγευμα της Δευτέρας το πλοίο άνοιξε τον ασύρματό εκπέμποντας και πάλι σήμα.

Δείτε πού βρίσκεται:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ