Διάγγελμα Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις

Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης

Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβασή τους αυτή αναμένεται να αναφερθεί στις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία εδώ και τρεις ημέρες έχει στείλει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και το οποίο κάνει… κύκλους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το εν λόγω μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται μια μέρα αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε του πολιτικούς αρχηγού για τις εξελίξεις στο εν λόγω θέμα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, όλο αυτό το διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα διπλωματικό μαραθώνιο, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. Παράλληλα, έχει ενημερώσει και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Επιπλέον, το προηγούμενο διάστημα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ