Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ακάρ : «Καμία παρενόχληση στα πλοία μας δεν θα μείνει αναπάντητη»

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ακάρ : «Καμία παρενόχληση στα πλοία μας δεν θα μείνει αναπάντητη»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, στον πνεύμα όλων των προηγούμενων, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, στον πνεύμα όλων των προηγούμενων, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Λίγο μετά την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και επιθεωρώντας δυνάμεις του Ναυτικού, ο τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί ελληνικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, κλιμακώνοντας την ένταση.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ακάρ διεμήνυσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας από τώρα και στο εξής θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, και είμαστε σε θέση να το πράξουμε».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα τουρκικά πλοία που το συνοδεύουν, ενώ βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στα πλοία μας δεν θα παραμείνει αναπάντητη».

«Είμαστε αποφασισμένοι»

Μάλιστα, στο ίδιο ύφος, συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε πολύ αποφασισμένοι για αυτό το ζήτημα».

Παράλληλα, ο Ακάρ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του Εμανουέλ Μακρόν που ζήτησε τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η ανακοίνωση ενός συμμάχου, που δεν σχετίζεται με την περιοχή, ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εμπρηστικές δηλώσεις από Ερντογάν

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση την παραμικρή επίθεση σε πολιτικά πλοία μας. Δημιουργήθηκε μια τέτοια κατάσταση και το ‘Kemal Reic’ έδωσε απάντηση. Αν συνεχίσουν, θα λάβουν ακόμη πιο ισχυρή απάντηση» δήλωσε στον ίδιο προκλητικό τόνο ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ