Την πλήρη στήριξη στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας επανέλαβε η ΕΕ

Την πλήρη στήριξη στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας επανέλαβε η ΕΕ

Την υποστήριξή τους στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας επανέλαβαν οι «27» ΥΠΕΞ, δηλώνοντας μάλιστα σοκαρισμένοι από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας. Ωστόσο για κυρώσεις παρέπεμψαν στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 28 Αυγούστου.

Την υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης μετά από αίτημα της Ελλάδας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους από κοινού για την κατάσταση στην περιοχή, ωστόσο για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας θα υπάρξει σχετική συζήτηση στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε στις 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας παρουσίασε πάντως και ντοκουμέντα στους ομολόγους του από το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στην ελληνική φρεγάτα “Λήμνος” και την τουρκική «Kemal Reis» στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που κινείται το Oruc Reis, επεισόδιο το οποίο σχολίασε χθες και ο Τούρκος Πρόεδρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ