Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο – Διχασμένοι δάσκαλοι και γονείς

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο – Διχασμένοι δάσκαλοι και γονείς

Οι μάσκες όπως αποφασίστηκε θα είναι υποχρεωτικές από το νηπιαγωγείο δηλαδή και για τα προνήπια άρα για τα παιδάκια από 4 ετών

Οι μάσκες όπως αποφασίστηκε θα είναι υποχρεωτικές από το νηπιαγωγείο δηλαδή και για τα προνήπια άρα για τα παιδάκια από 4 ετών. Γονείς και δάσκαλοι εμφανίζονται διχασμένοι. Από τη μια υπάρχουν οι γονείς και οι παιδαγωγοί που λένε ότι τα παιδιά λειτουργούν σαν «σφουγγάρια» και ότι όπως έμαθαν να πλένουν τα χέρια τους έτσι θα συνηθίσουν και την μάσκα. Άλλοι πάλι θεωρούν αδύνατο να πείσεις ένα παιδάκι 4- 5 ετών να κρατήσει τη μάσκα στο πρόσωπό του για ώρες.

Οι μικροί μαθητές του κλειστού τμήματος στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας εκπαιδεύονται από τις νηπιαγωγούς τους για τις αναγκαίες προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν ώστε να προστατευτούν από τον Covid 19. Η ίδια εκπαίδευση γίνεται και για τη χρήση μάσκας, που πλέον είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και για τα παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο.

Η Ευαγγέλια Σταμούλη εκτός από γιαγιά είναι και εργαζομένη αλλά είναι και επιφορτισμένη με τη φροντίδα των τεσσάρων εγγονιών της.

Η Σοφία Μερτίκα εργάζεται ως παιδαγωγός στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο 30 ολόκληρα χρόνια. Τα μικρά παιδιά είναι «σφουγγάρια» λέει στην κάμερα του MEGA. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας απέδειξαν ότι κάποιες φορές λειτουργούν καλυτέρα και από τους μεγάλους.

Παππούδες και γιαγιάδες που τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα πάνε φέτος στο νηπιαγωγείο σε μια τόσο τρυφερή ηλικία με μάσκα εκφράζουν την ανησυχία τους. Ελπίζουν όμως πως με τη σωστή εκπαίδευση από τους γονείς και τους νηπιαγωγούς τα παιδιά θα τα καταφέρουν και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Δωρεάν τρεις υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό

Οι διαδικασίες ώστε να φτάσουν εγκαίρως οι μάσκες στους μαθητές τρέχουν με ταχείς ρυθμούς.

Τρεις μάσκες θα διατεθούν δωρεάν σε κάθε έναν από τους 1,35 εκατ. μαθητές και 130 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, όπως διευκρίνισε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι μάσκες θα είναι υφασμάτινες, σύμφωνα και με τα κριτήρια που έχουν θέσει οι λοιμωξιολόγοι.

Για τους παραπάνω σκοπούς, το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει «κατ’ αρχήν» έκτακτη οικονομική χορήγηση στους δήμους ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ