Επικοινωνία Μητσοτάκη και Σ. Μισέλ για τις τουρκικές προκλήσεις

Επικοινωνία Μητσοτάκη και Σ. Μισέλ για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στις 15 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται την Αθήνα. Τι συζήτησαν για τη πολυμερή διάσκεψη της Μεσογείου με τη συμμετοχή ΝΑΤΟ και Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης του κ. Μισέλ στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συζητήθηκε η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές.

Ο κ. Michel επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Σας ενημερώνω ότι ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο, τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Μισέλ πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου 2020» είπε ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν συζητήθηκε ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Ευρωπαίο αξιωματούχο η πρόταση του τελευταίου για μια πολυμερή σύνοδο των μεσογειακών χωρών με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας και δόθηκαν διευκρινίσεις γι’ αυτή την πρόταση.

Ο κ. Πέτσας απάντησε ότι έγιναν κάποιες πρώτες συζητήσεις. Ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το πλαίσιο αυτής της διάσκεψης για να τοποθετηθεί αλλά υπογράμμισε παράλληλα ότι για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρη και αυτονόητη η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την Τουρκία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ