Η Αθήνα διαψεύδει την Άγκυρα: Κανένας διάλογος στο ΝΑΤΟ

Η Αθήνα διαψεύδει την Άγκυρα: Κανένας διάλογος στο ΝΑΤΟ

Ελληνικές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως υπήρξε μόνο υποβολή σχολίων στις προτάσεις του γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με τον αποκαλούμενο «μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων» και κανένας διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στα περί ανταλλαγής απόψεων σε τεχνικό επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που διακινεί η Άγκυρα.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως υπήρξε μόνο υποβολή σχολίων στις προτάσεις του γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με τον αποκαλούμενο «μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων» και κανένας διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν, ο έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον έλληνα αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε «ανταλλαγή απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Σημειώνεται πως από την Αθήνα αφηνόταν ήδη να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι σημερινό ραντεβού δεν αποτελούσε «τεχνικό διάλογο» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και επισημαινόταν ότι «η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της», δίχως να γίνεται πουθενά λόγος για συνάντηση ανάμεσα στους δύο αντιπροσώπους.

Τι υποστηρίζει η Άγκυρα
Από την πλευρά της, η Άγκυρα υποστηρίζει πως Τούρκοι και Ελληνες αντάλλαξαν απόψεις και θα υπάρξει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σημειώνει ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για τη δημιουργία «μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ