Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου : Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο – Έχασε την αξιοπιστία της

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου : Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο – Έχασε την αξιοπιστία της

Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η χώρα έδειξε πως δεν είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία

Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η χώρα έδειξε πως δεν είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η «Γερμανία μας ζήτησε να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία» αλλά «αυτοί έδειξαν ότι δεν ήταν έτοιμοι για διάλογο».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών «η Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία της».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παρενοχλεί τα τουρκικά πλοία.

Τέλος κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για «μαξιμαλιστικούς στόχους».

Σύμφωνα με τη Hurriyet,Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και ως εκ τούτου αποφασίστηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα προχωρούσαμε σε κοινό ανακοινωθέν στις 7 Αυγούστου. Ωστόσο, λίγο αργότερα, δυστυχώς, η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστήριξε τις προσπάθειες μεσολάβησης της Γερμανίας και πως ο ίδιος συμφώνησε να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. «Ωστόσο, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε» συμπλήρωσε.

«Ανταποκριθήκαμε θετικά στην ανακοίνωση από τον γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στις 3 Σεπτεμβρίου. Όμως η Ελλάδα είπε «ναι» στην αρχή, αλλά ύστερα από την εξήγηση του γενικού γραμματέα είπαν «όχι»».

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις»
«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Αλλά αν η Ελλάδα επιμείνει, τότε επιμένουμε και στις προϋποθέσεις μας» υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την ΕΕ να παραμείνει αμερόληπτη στη διαμάχη της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία για το θέμα με τα θαλάσσια σύνορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ