Νέα τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά βόρεια της Κύπρου

Νέα τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά βόρεια της Κύπρου

Η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κύπρου για άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Νευρική και σπασμωδική ήταν η αντίδραση της Τουρκίας απέναντι στην πλήρη στήριξη που παρείχε ο Ευρωπαϊκός Νότος, η ΕΕ, αλλά και οι ΗΠΑ στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις τόσο του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα συνεχίζει τον «πόλεμο των NAVTEX».

Πέρα από την παρουσία του Oruc Reis κοντά στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο, η οποία θα παραταθεί με συνεχείς NAVTEX, η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κύπρου για άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, στη δεσμευμένη περιοχή περιλαμβάνεται και μέρος από τα Κατεχόμενα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βάση της άσκησης αυτής του τουρκικού στόλου.

Οι συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX

Αυστηρό μήνυμα Πομπέο στην Τουρκία: Να φύγουν τα πολεμικά πλοία για να αρχίσει ο διάλογος

Την επίλυση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Αγκυρας με τις αλλεπάλληλες εκδόσεις NAVTEX και την παρουσία του «Ορούτς Ρέις» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο ζητά με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ειδικότερα, ο Πομπέο απευθύνει έκκληση να αποχωρήσουν τα πολεμικά πλοία από την περιοχή για να λάβουν χώρα οι συνομιλίες.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης μιλάει και για την αυριανή επίσκεψή του στην Κύπρο, τη μερική άρση του εμπάργκο όπλων αλλά και την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ