Κακοκαιρία «Ιανός» : Σπάνιο, ακραίο καιρικό φαινόμενο στη χώρα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει (vid)

Κακοκαιρία «Ιανός» : Σπάνιο, ακραίο καιρικό φαινόμενο στη χώρα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει (vid)

Μιλώντας μετά την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» που θα περάσει και από τη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και την ενημέρωση του κοινού

Για σπάνιο, ακραίο καιρικό φαινόμενο που θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας μετά την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεσογειακού κυκλώνα που θα περάσει και από τη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και την ενημέρωση του κοινού.

Όπως είπε, ενδέχεται να προκληθούν αιφνίδιες πλημμύρες και περιστατικά πρόσκρουσης αντικειμένων, πρόωρες διακοπές ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης. Απηύθυνε σύσταση στους πολίτες των περιοχών που θα βρεθούν στο επίκεντρο του μεσογειακού κυκλώνα να είναι σε απόλυτη επιφυλακή.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα πλήξει τη χώρα και οι επιπτώσεις θα είναι παρεμφερείς με εκείνες μίας πολύ ισχυρής κακοκαιρίας με μεγαλύτερη ένταση, έκταση και διάρκεια.

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο «Ιανός»

  • Την Πέμπτη, από το απόγευμα θα επηρεαστεί το Νότιο Ιόνιο και η Πελοπόννησος κυρίως στα δυτικά τμήματα.
  • Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα χτυπήσουν στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα και στα δυτικά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Από το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Μάλιστα, στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.
  • Το Σάββατο, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και ίσως την Κρήτη. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι συστάσεις προς τους πολίτες

Απευθύνοντας τις απαραίτητες συστάσεις προς τους πολίτες, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε «όσους βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους, ακτές, όσους μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι».

Παράλληλα, τους κάλεσε να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, καθώς και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα.

«Μετακινηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα σπιτιού σε περίπτωση χειμάρρων» τόνισε και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση σχηματισμού χειμάρρων κανείς και με κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει να επιχειρήσει να τους διασχίσει.

Δείτε την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ