Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη : Αν είναι να κάνουν ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν χρειάζεται

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη : Αν είναι να κάνουν ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν χρειάζεται

Στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας τον λόγο που το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας τον λόγο που το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να δοθεί χώρος στη διπλωματία με την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται να συνομιλήσει με τον ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αν η Ελλάδα τηρήσει την στάση που ακολούθησε στο Καστελλόριζο.

Ο τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή της Παρασκευής ανέφερε σε μια πιθανή συνάντηση με τον ελληνα Πρωθυπουργό: «Πολλοί Πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σσ με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Σάντσεζ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελλόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη».

Και για πρόσθεσε: «Να τους δούμε (σσ τους Έλληνες), να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα. Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη».

Παράθυρο στη διπλωματία… αλλά θα συνεχίσουμε τις έρευνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στο Oruc Reis ο Ερντογάν υποστήριξε μεν πως η απόσυρσή του ανοίγει παράθυρο στη διπλωματία, ξεκαθάρισε δε ότι μόλις τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης θα επιστρέψει στην αποστολή του.

Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος : «το γεγονός ότι το αποσύραμε στο λιμάνι για συντήρηση, κάτι σημαίνει. Γιατί το κάναμε, ήταν ένα μήνυμα με νόημα. Ας δημιουργήσουμε την ευκαιρία για διπλωματία, το κάναμε ώστε η Ελλάδα να καλωσορίσει αυτή την ευκαιρία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις έρευνές μας. Όταν οι επιδιορθώσεις ολοκληρωθούν, το Oruc Reis θα επιστρέψει στην αποστολή του».

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση Ερντογάν έρχεται μία μέρα μετά τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε είχε αναφέρει ότι το σκάφος επέστρεψε στην Αττάλεια προκειμένου να γίνει μία συντήρηση ρουτίνας, κάτι που σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας μπορεί να διαρκέσει «μερικές εβδομάδες». «Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα» είχε προσθέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ