Μαγιορκίνης : Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων – Υπό πίεση το σύστημα Υγείας

Μαγιορκίνης : Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων – Υπό πίεση το σύστημα Υγείας

Για τάξη αύξησης στο σύστημα Υγείας, η οποία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης μετά τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Για τάξη αύξησης στο σύστημα Υγείας, η οποία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης μετά τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για ανησυχητική αυξητική τάση των κρουσμάτων, με επίκεντρο να είναι η Αττική.

Η αύξηση των κρουσμάτων εμπίπτει με την επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές, σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, καταγράφονται τάσεις υπέρβασης από την προηγούμενη εβδομάδα και διπλασιασμός στην Αττική, στοιχεία που ανησυχούν, αλλά και πιέζουν το σύστημα Υγείας.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων αποτυπώνει τι είχε συμβεί πριν από δύο εβδομάδες. Σε δύο εβδομάδες θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματα των μέτρων αυτής της περιόδου» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ