Επιβάτες λεωφορείου «πιάστηκαν στα χέρια» για τη μάσκα – Εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ

Επιβάτες λεωφορείου «πιάστηκαν στα χέρια» για τη μάσκα – Εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ

Για ακόμα μια ημέρα και ενώ η Αττική φλερτάρει με δεύτερο lockdown οι εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι αποκαρδιωτικές. Οι επιβάτες μπορεί να φορούν τις μάσκες τους, όπως επιβάλλεται, αλλά οι αποστάσεις ασφαλείας είναι αδύνατον να τηρηθούν ειδικά τις ώρες αιχμής. Ο κόσμος αγανακτεί

Γραμμή 5 από την Καλαμαριά για το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κι ενώ οι επιβάτες είναι ο ένας πάνω στον άλλον, σε άλλη μια «ευχάριστη» διαδρομή με λεωφορείο, μια κυρία αρνείται να φορέσει μάσκα κι ένας ηλικιωμένος της επιτίθεται, αρχικά φραστικά.

Λίγα λεπτά μετά ο ηλικιωμένος αρχίζει να τραβά την κυρία για να την κατεβάσει από το λεωφορείο. Εκείνη συνεχίζει να αρνείται να φορέσει μάσκα καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχει κοροναϊός και βάζει τις φωνές.

Εμβρόντητοι οι επιβάτες, παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται μπροστά στη κάμερα του MEGA. Το δρομολόγιο συνεχίζεται κανονικά.

Στο κέντρο της Αθήνας, ο κύριος που κατεβαίνει σχεδόν σηκωτός από τους αστυνομικούς από το λεωφορείο, αρνιόταν πεισματικά να φορέσει μάσκα. Του ζήτησαν να κατέβει, εκείνος όμως δεν ήθελε.

Μάλιστα ζητούσε από τους αστυνομικούς να βγάλουν αυτές που φορούσαν γιατί, όπως είπε, κοροναϊός δεν υπάρχει. Το πρόστιμο πάντως των 150 ευρώ υπάρχει.

Η κυρία Φωτεινή κατεβαίνει από ένα γεμάτο λεωφορείο. Λίγα λεπτά νωρίτερα διαπληκτίστηκε με νεαρό που δεν φορούσε μάσκα.

Εικόνες συνωστισμού

Για ακόμα μια ημέρα και ενώ η Αττική φλερτάρει με δεύτερο lockdown οι εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι αποκαρδιωτικές. Οι επιβάτες μπορεί να φορούν τις μάσκες τους, όπως επιβάλλεται, αλλά οι αποστάσεις ασφαλείας είναι αδύνατον να τηρηθούν ειδικά τις ώρες αιχμής. Ο κόσμος αγανακτεί.

Άκρως ανησυχητικές οι εικόνες σήμερα στις 7.30 το πρωί, στο μετρό του Συντάγματος. Εκατοντάδες άτομα συνωστίζονται το ένα δίπλα στο άλλο με την αναμονή στις αποβάθρες να ξεπερνά τα 10 λεπτά. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, ο συνωστισμός προκλήθηκε εξ αιτίας βλάβης σε ένα συρμό.

Σε δεύτερη ανακοίνωση η ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο συχνότατων βανδαλισμών.

Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα λεωφορεία για τη χρήση μάσκας

Καθημερινοί και εντατικοί είναι πλέον οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλα τα ΜΜΜ. Άνδρες της αστυνομίας μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία και βλέπουν ποιοι τηρούν τα μέτρα.

Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται συστάσεις, ενώ αρκετές φορές οι άνδρες της αστυνομίας χρειάζεται να επιβάλουν την τάξη. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, με τους πολίτες να έρχονται πολλές φορές σε σύγκρουση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ