Αλέξης Μητρόπουλος : «Καταργούν και την αποζημίωση απόλυσης»

Αλέξης Μητρόπουλος : «Καταργούν και την αποζημίωση απόλυσης»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, για τους χειρισμούς της απέναντι στους εργαζόμενους.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, για τους χειρισμούς της απέναντι στους εργαζόμενους καθώς καταργεί κεκτημένα δικαιώματα τους και τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν.

“Πρέπει να δοθεί οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση στον κόσμο και να ενισχυθούν τα νοικοκυριά για να επιβιώσουν” δήλωσε μέσα από την εκπομπή”Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη, στον politica 89,8 ο γνωστός εργατολόγος αναφερόμενος στην τελευταία ενέργεια για κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης.

“Για 100 χρόνια, από την ψήφιση του ν. 2112/1920, η απόλυση εργαζομένου χωρίς καταβολή αποζημίωσης ήταν άκυρη.

Σήμερα στο άρθρο 35 του σχεδίου του νέου Πτωχευτικού Κώδικα αναφέρεται ρητά ότι «για το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ΔΕΝ απαιτείται η καταβολή αποζημίωσης».

Κάποιοι ετοιμάζονται να καταργήσουν το ιερότερο δικαίωμα των Ελλήνων εργατοϋπαλλήλων που θέσπισε ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος!!” αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος.

Χαρακτήρισε ως απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα τον συμψηφισμό υπερωριών (απλήρωτων) με άδεια ή ρεπό, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υπουργού κ. Βρούτση σχετικά με την καταβολή του εφάπαξ στους παλαιούς συνταξιούχους το 1,4 δισ. ευρώ που αφορά τα αναδρομικά του 11μήνου, που η οριστική ημερομηνία πληρωμής των αναδρομικών θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: politica.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ