Τουρκία : Ναι σε διάλογο για Ανατολική Μεσόγειο – Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Τουρκία : Ναι σε διάλογο για Ανατολική Μεσόγειο – Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Η Τουρκία αναφέρει ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο όσον αφορά στη δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έθεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τετράωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, γίνεται ειδική μνεία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφέρεται ότι στο θέμα της δίκαιης διανομής του φυσικού πλούτου της περιοχής η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το τουρκικό έθνος, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής δεν θα κάνει παραχωρήσεις όσον αφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα». Επαναλαμβάνεται επίσης ότι δεν θα γίνει καμία παραχώρηση.

Υπέρ του διαλόγου η Τουρκία

Η Άγκυρα ζητά δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Οι χώρες που ενεργούν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των συνθηκών Καλούνται να συμμορφωθούν με την κοινή λογική, ιδίως όσον αφορά στον εξοπλισμό των νησιών τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

»Στο θέμα της δίκαιης διανομής του φυσικού πλούτου της περιοχής η Τουρκία τάσσεται κατ’ αρχάς υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο».

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα

Τέλος, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας καλεί τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ