Κορωνοϊός : Στα όριά του το ΕΣΥ – SOS εκπέμπουν γιατροί και νοσηλευτές

Κορωνοϊός : Στα όριά του το ΕΣΥ – SOS εκπέμπουν γιατροί και νοσηλευτές

Κρεβάτια γεμίζουν, διασωληνώσεις αυξάνονται και εφημερίες βγαίνουν μετά βίας

Κρεβάτια γεμίζουν, διασωληνώσεις αυξάνονται και εφημερίες βγαίνουν μετά βίας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας εκπέμπει σήμα κινδύνου από την ολομέτωπη επίθεση του κορωνοϊού.

Δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα χρίζουν καθημερινά νοσηλείας με αρκετά να οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς πλέον δεν υπάρχουν. Σε ύστατη προσπάθεια αδειάζουν τις υπόλοιπες κλινικές ΜΕΘ για τα παραδώσουν κλίνες για εκείνους που παλεύουν για τη ζωή τους ενάντια στον ιό.

Κάθε διασωληνωμένος μένει 3-4 εβδομάδες στο νοσοκομείο και τα κρεβάτια πλέον είναι δυσεύρετα, ενώ καθημερινά 3-4 ασθενείς χρειάζεται να μπουν στην εντατική. Η Αναστασία Κοτανίδου αποκάλυψε ότι το σημείο μηδέν για τα νοσοκομεία θα είναι όταν οι ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική θα είναι 150.

Τα νοσοκομεία «λυγίζουν»

Ο «γίγαντας» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Ευαγγελισμός, λυγίζει. Κλινικές και εντατική γέμισαν. Κάθε μέρα οι γιατροί δίνουν μάχη αδειάζοντας άλλες μονάδες για να τις δώσουν στην μάχη κατά του κοροναϊού.

Στο Αττικόν μεταφέρονται ασθενείς με άλλα νοσήματα προκειμένου να σωθούν ασθενείς με κοροναϊό. Στην εντατική οι γιατροί δίνουν μάχη. Ετοιμάζονται συνεχώς νέες κλίνες για να μπορούν να δεχθούν νέα κρούσματα της πανδημίας.

Το Θριάσιο «καίγεται» από την λαίλαπα της νόσου. Η εντατική γέμισε και ακόμη και η μονάδα εγκαυμάτων δίνει κρεβάτια για τις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Το νοσοκομείο Γεννηματάς έπεσε κι αυτό στη μάχη προκειμένου να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο. Όμως τα προβλήματα άρχισαν ήδη με τις πρώτες εφημερίες. Δεκάδες ύποπτα περιστατικά άρχισαν να συρρέουν στα εξωτερικά ιατρεία ενώ πολλές ήταν και οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να ψάχνουν κρεβάτια τόσο για τους θετικούς όσο και για τα υπόλοιπα περιστατικά.

Στην Παμμακάριστο πλέον κανένα κρεβάτι δεν μένει κενό.

Οι γιατροί σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία ζητώντας άμεσα προσλήψεις και θωράκιση των νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας την ίδια στιγμή ενημέρωνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στα νοσοκομεία και το σχέδιο ενίσχυσης τους.

Οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των εισαγωγών την επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικοί για τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ