Λονδίνο : Eπεισόδια και ξύλο σε συγκέντρωση κατά του lockdown

Λονδίνο : Eπεισόδια και ξύλο σε συγκέντρωση κατά του lockdown

Δεκάδες χιλιάδες αρνητές του κορωνοϊού συγκεντρώθηκαν και πάλι στο κέντρο του Λονδίνου, δίχως να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του lockdown και της επιβολής νέων μέτρων για τον κοροναϊό, στο κεντρικό Λονδίνο.

Κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Δεν συναινούμε» («We Do Not Consent») και «Όχι στους ηλίθιους κανόνες», περίπου 15.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ, για να διαδηλώσουν κατά των νέων περιορισμών.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν αρνητές της μάσκας και του κοροναϊού, όπως ο αδερφός του Τζέρεμι Κόρμπιν, Πιρς, και ο γνωστός συνωμοσιολόγος Ντέιβιντ Άικ.

O Πιρς Κόρμπιν, συνωμοσιολόγος και αδερφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών

Τραυματισμοί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία τόνισε ότι η διαμαρτυρία έπρεπε να λήξει επειδή οι συγκεντρωμένοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, ούτε φορούσαν μάσκες. Στην Αγγλία επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις μέχρι 6 προσώπων. Εξαιρούνται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, εφόσον όμως οι συμμετέχοντες τηρούν τους κανόνες και κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, η διαμαρτυρία αυτή δεν εξαιρείται από τους κανονισμούς», ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

 

Σύμφωνα με το BBC, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ τους, αφήνοντας ορισμένους με ορατά τραύματα, ενώ συνέλαβαν άλλους και τους πέρασαν χειροπέδες.  

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωθέντες αποχώρησαν τελικά από την Πλατεία Τραφάλγκαρ αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι κάποιοι συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ.

Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 6.042 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και 34 θανάτους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ