Κορωνοϊός : Πόσο κοντά στο lockdown είναι η Αττική – Οι απαντήσεις και η προειδοποίηση Χαρδαλιά

Κορωνοϊός : Πόσο κοντά στο lockdown είναι η Αττική – Οι απαντήσεις και η προειδοποίηση Χαρδαλιά

Σήμερα, καταγράφηκαν 227 από τα 508 κρούσματα στην Αττική, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, με το καμπανάκι του αυξημένου κινδύνου να «χτυπά»

Με την Αττική να αναδεικνύεται για ακόμη μια ημέρα «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων κοροναϊού, καταγράφοντας ιδιαίτερα ανησυχητικό αριθμό μολύνσεων, διογκώνεται η ανησυχία για την επιβολή lockdown κατά το «μοντέλο Κοζάνης» με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σήμερα, καταγράφηκαν 227 από τα 508 κρούσματα στην Αττική, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, με το καμπανάκι του αυξημένου κινδύνου να «χτυπά».

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής αυτή τη στιγμή είναι πιο μακριά από το επίπεδο 4 απ’ ό,τι άλλες περιοχές, ενώ ο Κεντρικός Τομέας Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού, όμως πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως υπάρχει σταθερότητα στην Αττική, η οποία «είναι αποτέλεσμα των τοπικών και υπερ-τοπικών μέτρων που έχουμε πάρει».

«Σε κάθε περίπτωση, η Αττική δείχνει αυτή τη στιγμή μία σταθερότητα, δεν σημαίνει ότι αυτή η σταθερότητα δεν είναι εύθραυστη και ό,τι είναι εύθραυστο είναι και επικίνδυνο» διευκρίνισε ακόμη ο υφυπουργός.

Μαγιορκίνης: Eυαίσθητη η τάση σταθεροποίησης

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, επεσήμανε πως ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων έχει ήπια αυξητική τάση, προσθέτοντας πως είναι ευαίσθητη η τάση σταθεροποίησης στην Αττική.

«Αυτή η φαινομενική σταθεροποίηση είναι ευαίσθητη και μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη» δήλωσε.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ακόμη πως βάσει των διασωληνώσεων έχει δημιουργηθεί ένα σχετικά σταθερό στρες στο σύστημα Υγείας, ενώ σταθερή είναι η αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που καταλήγουν από τον κοροναϊό.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τα στοιχεία και τις προτάσεις των ειδικών και δεν θα διστάσει να επιβάλει lockdown και στην Αττική, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι ακούει τους λοιμωξιολόγους, παρακολουθεί την κατάσταση κι, αν κρίνει απαραίτητο, θα θέσει σε καραντίνα και το λεκανοπέδιο.

Αυτή τη στιγμή, η εικόνα που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας αντιμετωπίζεται επαρκώς, κάτι που αποδίδεται στη σύνεση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών.

H κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί τη στάση και των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, αποφεύγοντας προς το παρόν το γενικό lockdown και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όπως αυτές που επιβλήθηκαν στη Γαλλία.

Σε αυτό το πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επεσήμανε το βράδυ της Πέμπτης πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο για lockdown». «Είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να επιβάλουμε εάν χρειάζεται τοπικά lockdown, εκεί που τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που παίρνουμε και τις οδηγίες που παίρνουμε και από την Ευρώπη, συνιστούν να έχουμε τέτοιου είδους μέτρα» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ