Κοζάνη : 27 νέα κρούσματα από τα 400 rapid test

Κοζάνη : 27 νέα κρούσματα από τα 400 rapid test

Περισσότεροι από 480 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Κοζάνη.

Περισσότεροι από 480 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr). Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

Σε lockdown η Κοζάνη

Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής όταν τέθηκε σε ισχύ το τοπικό lockdown στην Κοζάνη, μαζί με τα μέτρα που θα ισχύουν για 14 μέρες, άρχισαν και οι έλεγχοι της αστυνομίας για την απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας. 

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να βγει εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνησή τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.

Οι πολίτες που κυκλοφορούν στην Κοζάνη και όλη την περιφερειακή ενότητα πρέπει να φορούν μάσκες παντού.

Στην Κοζάνη ο Χαρδαλιάς

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιοχής.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» και πρόσθεσε ότι «από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινά και στη δεύτερη φάση».

«Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία στην πρώτη φάση και θα το κερδίσει και τώρα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Κοζάνης, ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει ενδοσχολική μετάδοση. «Αν υπάρξει οποιαδήποτε ενδοσχολική συρροή, προφανώς θα κάνουμε τα αυτονόητα», τόνισε.

«Μας ανησυχούν πάρα πολύ η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα», ανέφερε ακόμη. Όλα μας προβληματίζουν, απάντησε σε σχετική ερώτηση ειδικά για τη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ