Συναγερμός στη Βουλή – Θετικοί στον κορωνοϊό δύο υπάλληλοι

Συναγερμός στη Βουλή – Θετικοί στον κορωνοϊό δύο υπάλληλοι

Συναγερμός σήμανε στη Βουλή, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε εργαζόμενους, από το ιστορικό των οποίων πιθανολογείται ότι η επιμόλυνσή τους έγινε σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Συναγερμός σήμανε στη Βουλή, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε εργαζόμενους, από το ιστορικό των οποίων πιθανολογείται ότι η επιμόλυνση τους έγινε σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός Μεγάρου, που βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Σάββατο διαπιστώθηκε θετική ακόμη μια υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχεση με το προηγούμενο κρούσμα (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου).

Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή και ήταν αρνητικοί.

Σήμερα Κυριακή, διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κοροναϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Επιπλέον διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ