Τουρκία : Εξέδωσε νέα Navtex για το Oruc Reis – Zητά αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών

Τουρκία : Εξέδωσε νέα Navtex για το Oruc Reis – Zητά αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία, εκδίδοντας νέα Navtex για το Oruc Reis και ζητώντας παράλληλα την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία, εκδίδοντας νέα Navtex για το Oruc Reis και ζητώντας παράλληλα την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Διπλό «χτύπημα» από την Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του σκάφους Oruc Reis, με την οποία επεκτείνει έως 27 Οκτωβρίου την ήδη υπάρχουσα, η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Παράλληλα, με ακόμα μια Navtex αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Δείτε τις παράνομες Navtex

 

Θρίλερ με την πορεία του

Αν και το απόγευμα της Τετάρτης, το Oruc Reis βρέθηκε περίπου 30 μίλια νοτίως του Συμπλέγματος της Μεγίστης με πορεία βορειοανατολική, τελικά, αντί να κατευθυνθεί ξανά προς το βόρειο τμήμα της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής, έστριψε αριστερά και άρχισε και πάλι να κινείται με πορεία νοτιοδυτική.

Δείτε την πορεία του Oruc Reis

Μετά τις δύο συνεχόμενες προκλήσεις, όπου οι Τούρκοι «έσπασαν» το όριο των 12 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές, υπήρχε η εκτίμηση ότι το τουρκικό ερευνητικό τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/10 θα έφτανε και πάλι στο όριο των 12 ναυτικών μιλίων, έτοιμο να προχωρήσει σε μια ακόμα επικίνδυνη πρόκληση κατά της χώρας μας.

Ωστόσο, το τουρκικό ερευνητικό άλλαξε ρότα.

Ωστόσο για να μην… φανεί ότι κάνει πίσω, λίγη ώρα μετά, ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σε μεγάλο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε live την πορεία του Oruc Reis

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ