Άγιος Στέφανος : Συγκλονίζει η ιστορία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου – Το σημείωμα αυτοκτονίας

Άγιος Στέφανος : Συγκλονίζει η ιστορία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου – Το σημείωμα αυτοκτονίας

Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου φαίνεται πως δεν άντεξε το βάρος μετά τον εντοπισμό τις προηγούμενες ημέρες τριών κρουσμάτων κοροναϊού, ενώ θετικός στον φονικό ιό διαγνώστηκε και ο ίδιος

Αφανής ήρωας που είχε αυτοπεριοριστεί επί 65 ημέρες μέσα στο γηροκομείο για να προστατεύσει από τον κοροναϊό τους περίπου 100 ηλικιωμένους που φρόντιζε ήταν ο Δημήτρης Καμπανάρος, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του τον Άγιο Στέφανο.

Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου φαίνεται πως δεν άντεξε το βάρος μετά τον εντοπισμό τις προηγούμενες ημέρες τριών κρουσμάτων κοροναϊού, ενώ θετικός στον φονικό ιό διαγνώστηκε και ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ η ψυχολογική κατάστασή του, κάτι που αποτυπώνεται και στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας, στο οποίο εξηγούσε γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Κουράστηκα και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθη» ανέφερε στο γράμμα.

Σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος έλεγε ότι ένιωθε υπεύθυνος απέναντι στους ηλικιωμένους και ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να νοσήσει ο ίδιος. Όταν είδε το τεστ και διαπίστωσε ότι είναι θετικός στον ιό ένιωσε ότι πρόδωσε τους ηλικιωμένους.

«Φεύγω χαρούμενα, εύχομαι να γλιτώσουν όλοι από τον ιό. Ένα μικρό πραγματάκι με κέρδισε. ΟΚ μπράβο του, δεν θα με πιάσουν και τύψεις. Κουράστηκα. Είμαι ένας αποτυχημένος, δυσφήμισα το γηροκομείο, δεν τα κατάφερα, απέτυχα. Πλέον δεν θα εμπιστευτεί ποτέ κανείς».

Συγκλονισμένοι εργαζόμενοι και τρόφιμοι

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ευαίσθητο και άψογο επαγγελματία που η μόνη του έγνοια ήταν η φροντίδα των ηλικιωμένων. Μάλιστα, ήταν και ενεργό μέλος της πανελλήνιας ένωσης μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

«Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία. Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

O Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε στον MEGA για την τραγική απώλεια του νέου αυτού του ανθρώπου.

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

» Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης.

» Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».

Ένας αφανής ήρωας

Σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία, ο 41χρονος θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίος γεροντολόγος της γενιάς του, με σημαντικές σπουδές ψυχολογίας και γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης – Γερμανία το 2003, με το οποίο μάλιστα κρατούσε συνεργασία μέχρι και σήμερα.

Κατά την παραμονή του μάλιστα εκεί ο ίδιος κατάφερε με την βοήθεια της Traute Odenwälder του Ινστιτούτου Γεροντολογίας στη Χαϊδελβέργη, να υλοποιήσουν την πρώτη επίδειξη μόδας στη Γερμανία, όπου τα μοντέλα είχαν περάσει κατά πολύ την 4η ηλικία. Η πρώτη επίδειξη στήθηκε σε ένα υπέροχο παλάτι της κι ήταν πραγματικά παραμυθένια, όπως και η αντίστοιχη της επόμενης χρονιάς, στο εντυπωσιακό Αμφιθέατρο του Πάρκου του Μάνχαϊμ.

Έχοντας στο πλευρό του την μητέρα του Τώνια Καμπανάρου ο 41χρονος εμπνευστής των Goldies απέδειξε πως η αγάπη του για την 4η ηλικία ήταν κάτι παραπάνω από μια επαγγελματική επιλογή. Για την συγκεκριμένη μάλιστα βραδιά ο ίδιος είχε δηλώσει «Πώς άραγε θα καταφέρουμε να αγαπήσουμε τον άλλον άνθρωπο πλάι μας, όταν δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον άλλον άνθρωπο μέσα μας; Αυτόν που γινόμαστε όσο μεγαλώνουμε…»

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν μετά τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων στο γηροκομείο, δύο εργαζομένων και μιας ηλικιωμένης.

Από την πρώτη στιγμή ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας, Δημήτρης Καμπάναρος, έδειχνε να μην πιστεύει ότι συνέβη αυτό, αφού όπως υποστήριζε είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την περασμένη Τρίτη, ο ΕΟΔΥ είχε πάει για τεστ στις 16 Σεπτεμβρίου και όλοι ήταν αρνητικοί.

Κλιμάκιο κλήθηκε ξανά προληπτικά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και πήγε την προηγούμενη Πέμπτη (15 Οκτωβρίου). Τότε πραγματοποιήθηκαν rapid tests και βγήκε θετικό το δείγμα μιας εργαζόμενης.

Ωστόσο, η αρνητική αυτή εξέλιξη και το βάρος της ευθύνης, είχαν επιβαρύνει πάρα πολύ, σύμφωνα με πληροφορίες, την ψυχολογική κατάστασή του.

Τραγική κατάληξη: Σήμερα, Τετάρτη, ο 41χρονος ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας Νέα Θάλπη, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ