Χρυσή Αυγή : Πώς περνούν στη φυλακή ο αρχηγός και τα μέλη – Τι γίνεται με τον Λαγό

Χρυσή Αυγή : Πώς περνούν στη φυλακή ο αρχηγός και τα μέλη – Τι γίνεται με τον Λαγό

Την τρίτη ημέρα καραντίνας και απομόνωσης στις φυλακές διανύουν οι 37 καταδικασθέντες χρυσαυγίτες

Πως περνούν μέσα στις φυλακές ο αρχηγός και τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που εκτυλίσσεται ένα γραφειοκρατικό θρίλερ για το τι θα συμβεί για την περίπτωση του Γιάννη Λαγού ο οποίος ακόμα προστατεύεται από την ασυλία που του παρέχει ο τίτλος του ευρωβουλευτού. Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης η διαδικασία μπορεί να τραβήξει έως και τα Χριστούγεννα καθώς όπως είναι πολλά τα στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Την τρίτη ημέρα καραντίνας και απομόνωσης στις φυλακές διανύουν οι 37 καταδικασθέντες χρυσαυγίτες. Την ίδια ώρα, στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά που παραμένει άφαντος ενώ σε δικαστικό και γραφειοκρατικό θρίλερ μπορεί να εξελιχθεί η υπόθεση Λαγού που κρύβεται στις Βρυξέλλες πίσω από την ασυλία της Ευρωβουλής.

Φωτογραφίες… εγκλημάτων

Εδώ και τρεις ημέρες ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος και το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του Ηλίας Κασιδιάρης  οδηγήθηκαν μαζί τους υπόλοιπους 25 καταδικασμένους χρυσαυγίτες στο Δομοκό. Όλοι τους βρίσκονται φυλακισμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη υποπτέρυγα των φυλάκων και υπό αυστηρή επιτήρηση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στο MEGA καλά πληροφορημένες πηγές, σε αυτή τη πτέρυγα, η οποία διαθέτει χωριστό προαύλιο χώρο, θα παραμείνουν και μετά το διάστημα των 14ήμερης καραντίνας.

Τα κάγκελα της φυλακής προσπαθεί να γλιτώσει ο Γιάννης Λαγός που βρήκε προσωρινό καταφύγιο στις Βρυξέλλες. Ο χρόνος, ωστόσο, για τον νταή ευρωβουλευτή έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα μετά τη διαβίβαση στην Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όλων των απαραίτητων εγγράφων για την άρση της ασυλίας του.

•11 ή 23 Νοεμβρίου: Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής ανακοινώνει το αίτημα για άρση της ασυλίας του Λαγού
•Συνεδριάζει η επιτροπή νομικών υποθέσεων με φυσική παρουσία
•Ο κοροναϊός εμποδίζει τη συνεδρίαση – αναζητείται εναλλακτική (μέσω τηλεδιάσκεψης)
•Όταν αρθεί η ασυλία του Λαγού τον συλλαμβάνει η βελγική αστυνομία

«Είναι μια διαδικασία που προβλέπει συγκεκριμένους χρόνους ανάλογα με τις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και η προσπάθεια που θα έπρεπε να γίνει αν μέσα στο καλεντάρι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσε να ενταχθεί αίτηση άρσης ασυλίας του Λαγού. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω, νομίζω ότι από τη Δευτέρα θα ξέρουμε συγκεκριμένα.»

Έκπληξη, ωστόσο, δημιουργεί, η παραδοχή του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη ότι ο Λαγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα την επόμενη βδομάδα.

«Ερώτηση; Έχει σκοπό να επιστέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα; Οπωσδήποτε θα επιστρέψει, στη πατρίδα του δε θα επιστρέψει και την άλλη βδομάδα εδώ θα είναι και αν θέλουν να τον πιάσουν αν μπορούνε.»

Μένει να δούμε αν ο Λαγός θα τολμήσει να βγει από την τρύπα των Βρυξελλών ή αν θα παραμένει θωρακισμένος πίσω από την ασυλία του ευρωκοινοβουλίου.

Στα ίχνη του Παππά η ΕΛ.ΑΣ

Δεκάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν σε Αττική, Ήπειρο, αλλά και στη Χαλκιδική τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πως ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δεν έχει περάσει τα σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως έχουν στείλει σήμα και στην Interpol στην περίπτωση που κατάφερε να διαφύγει σε γειτονική χώρα.

Ψάχνουν συνεργούς του υπαρχηγού

Ένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι εάν ο Χρήστος Παππάς σχεδίασε μόνος του το σχέδιο διαφυγής ή με τη βοήθεια συνεργών, οι οποίοι τον μετέφεραν σε κάποιο σπίτι – κρησφύγετο.

Ο Χρήστος Παππάς μετά την απόφαση του δικαστηρίου απενεργοποίησε τα κινητά τηλέφωνα του προκειμένου να μην εντοπιστεί.

«Για να μην τον έχουν εντοπίσει ως τα τώρα σημαίνει ότι δεν υπήρχε παρακολούθηση… Μετά την απαγγελία της απόφασης που έγινε στις 7 Οκτωβρίου από εκεί και πέρα ο Χρήστος Παππάς δεν εμφανίστηκε» ανέφερε ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μέσα στις αλλαγές του ποινικού κώδικα η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε ακόμη και την υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα να την περιορίσει στη μια φορά το μήνα.

«Και αυτό δημιουργούσε ενδεχομένως και το χρόνο και τη δυνατότητα σε κάποιους ώστε να μην βρίσκονται πυκνά ή τακτικά σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και άρα να έχουν και το χρόνο και τη δυνατότητα να μην εμφανιστούν την κρίσιμη στιγμή» σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Χρήστος Παππάς θα προσπαθήσει να παραμείνει άφαντος προκειμένου να σχεδιάσει προσεκτικά τα επόμενα βήματα του. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει εάν θα αποφασίσει να παραδοθεί ή θα τον προλάβουν οι αστυνομικοί και θα του περάσουν χειροπέδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ