Τουρκία : Ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση την 28η Οκτωβρίου

Τουρκία : Ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση την 28η Οκτωβρίου

Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην καρδιά του Αιγαίου, στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας

Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην «καρδιά» του Αιγαίου, στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στη συνέχεια η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex μόνο για αύριο, 27 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Τουρκία ακύρωσε άλλες δυο, οι οποίες ωστόσο δεν απασχολούν τις ελληνικές αρχές, καθώς είναι σε περιοχές δικής της δικαιοδοσίας στα Νότια Παράλια της στη Μεσόγειο.

Δείτε την ενημέρωση με την οποία ακυρώνει τη Navtex:

Δείτε τη νέα τουρκική Navtex

Το μορατόριουμ του Στόλτενμπεργκ
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε κάνει δημοσίως λόγο, περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου). Η πρόταση του κ. Στόλτενμπεργκ είχε γίνει αποδεκτή κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε κάνει λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα», ενώ επαίνεσε την Αθήνα και την Αγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

 

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ ανακοινώνοντας ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ