Θεσσαλονίκη : Eισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Θεσσαλονίκη : Eισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορωνοϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κοροναϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα (λήγει την 1/11), ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.

Όπως  κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της δομής κ. Ολυμπία Κορδά, ο Σύλλογος δεν ενημερώθηκε επίσημα από τη διοίκηση για τα περιστατικά κορωνοϊού.

«Ό,τι μάθαμε, το μάθαμε ανεπίσημα, από καταγγελίες γονέων που ανησυχούσαν για τα παιδιά τους» είπε η κ. Κορδά τονίζοντας ότι κάποιοι έμαθαν για τα παιδιά τους από τις μεταξύ τους συνομιλίες. Σημειώνεται ότι από τα δέκα παιδιά που κόλλησαν, τα δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η κ. Κορδά, έθεσε και το θέμα της έλλειψης προσωπικής επαφής των γονέων με τα παιδιά τους λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ