Κορωνοϊός :  Ξεχάστε πάρτι και ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα, λέει η στους Γερμανούς η Μέρκελ

Κορωνοϊός : Ξεχάστε πάρτι και ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα, λέει η στους Γερμανούς η Μέρκελ

Για τα Χριστούγεννα των Γερμανών, που θα είναι πολύ διαφορετικά από όλα όσα έχουμε συνηθίσει, μίλησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ

Για τα Χριστούγεννα των Γερμανών, που θα είναι πολύ διαφορετικά από όλα όσα έχουμε συνηθίσει, μίλησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Δίνοντας ένα… στίγμα για το πως αναμένεται να περάσουμε όλοι μας τα φετινά Χριστούγεννα η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως φέτος «θα κάνουμε Χριστούγεννα υπό συνθήκες του κοροναϊού». Ωστόσο, η ίδια έσπευσε να τονίσει ότι παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να είναι «Χριστούγεννα μοναξιάς».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τα δύσκολα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στη πατρίδα της. «Δεν έχουμε δει μια ηπιότερη πορεία εξάπλωσης του ιού», δήλωσε η Μέρκελ κάνοντας λόγο για μια «φυσική καταστροφή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» είπε και συμπλήρωσε πως «είναι μία δοκιμασία που δεν είχαμε δει μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακόμα, προειδοποίησε ότι «σε αντίθεση με την άνοιξη, αντιμετωπίζουμε δύσκολους μήνες γιατί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτός ο ιός αντιδρά διαφορετικά και ακόμη πιο επιθετικά».

«Για να παρακολουθήσουμε πώς φτάνουμε όλο και περισσότερο στα όρια του φόρτου εργασίας του προσωπικού και των δομών στην ιατρική εντατικής θεραπείας, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει γι ‘αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να απαντήσει γι’ αυτό και προσωπικά δεν το θέλω ούτε εγώ» τόνισε.

Θετικές προοπτικές για έγκριση εμβολίου τους επόμενους μήνες
Για «θετικές προοπτικές» σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο έγκρισης εμβολίου κατά του κορονοϊού τους επόμενους μήνες έκανε λόγο πριν από λίγο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας επιπλέον ότι και οι φαρμακευτικές αγωγές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι καλύτερες από αυτές της περασμένης άνοιξης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, με αφορμή την έναρξη ισχύος των μέτρων «μερικού lockdown» σε όλη τη χώρα, η κυρία Μέρκελ έκανε λόγο για μια «δύσκολη μέρα» και ζήτησε εκ νέου την συμμετοχή και την κατανόηση των πολιτών. «Αν τα μέτρα λειτουργήσουν, μπορούμε να έχουμε έναν υποφερτό Δεκέμβριο», δήλωσε και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις για νέους περιορισμούς της ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν αναγκαίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ