Κικίλιας : «Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για 1 μήνα»

Κικίλιας : «Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για 1 μήνα»

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ολικό lockdown στη χώρα για ένα μήνα προτείνει η ειδική επιτροπή του ΕΟΔΥ, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι στη χώρα μας το τελευταίο 24ώρο καταγράφηκαν 2.646 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και αποκάλυψε ότι η ειδική επιτροπή προτείνει καθολικό lockdown για ένα μήνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η εισήγηση είναι εκτός από τα Λύκεια να κλείσουν και τα Γυμνάσια και να μείνουν ανοιχτά τα Δημοτικά σχολεία.

«Το σημαντικότερο είναι να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα, έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό ιό. Αυτό αφορά όλες τις χώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας πιέζεται, όπως στην άλλες χώρες και πρέπει να πάρουμε μέτρα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown για ένα μήνα στη χώρα. Θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς υπάρχει επιβάρυνση όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, αλλά και στα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Λάρισα και άλλες περιοχές».

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η εισήγηση της Επιτροπής είναι να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και να μείνουν ανοιχτά τα Δημοτικά σχολεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ