Ο Τζο Μπάιντεν νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ εξασφαλίζοντας 273 εκλέκτορες, σύμφωνα με τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ εξασφαλίζοντας 273 εκλέκτορες, σύμφωνα με τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως προβλέπει το CNN, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους 270 εκλέκτορες που χρειαζόταν για να κερδίσει.

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν κέρδισε και την Πενσυλβάνια, φτάνοντας στους 273 εκλέκτορες. Από την άλλη πλευρά ο Ντόλαντ Τραμπ, σύμφωνα πάλι με τα ΜΜΜ των ΗΠΑ, έμεινε στους 213 εκλέκτορες.

Πριν γίνει υποψήφιος για τη Δημοκρατική προεδρία, ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος γερουσιαστής του Ντέλαγουερ.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι διακυβεύεται η «ψυχή του έθνους» και υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει να θεραπεύσει τη χώρα που έχει καταστραφεί από την προεδρία του Τραμπ.

Αντιπρόεδρος η Καμάλα Χάρις

Παράλληλα, η Καμάλα Χάρις θα είναι η επόμενη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει το αξίωμα και η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος του έθνους.

Η Χάρις, η οποία εκπροσωπεί την Καλιφόρνια στη Γερουσία από το 2017, είναι κόρη Τζαμαϊκανών και Ινδών μεταναστών και μεγάλωσε σε μια εκκλησία Μαύρου Βαπτιστή και έναν Ινδουιστικό ναό.

Ήταν η πρώτη Ινδο-Αμερικανική και δεύτερη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε ως γερουσιαστής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ