Κορωνοϊός : Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Κορωνοϊός : Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των ηρώων με τις λευκές ποδιές

Το MEGA μπήκε στη ΜΕΘ Covid-19 του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου αυτήν την στιγμή και οι 25 κλίνες είναι κατειλημμένες.

Μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 25 κλίνες, όλες κατειλημμένες. Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν να σώσουν ζωές νέων ανθρώπων. Η κάμερα του MEGA καταγράφει την αγωνία, τον αγώνα, την ύστατη μάχη. Είναι εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Γέννησε και διασωληνώθηκε

Ανάμεσά τους και μία γυναίκα που έφερε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες το μωρό της. Ο κορωνοϊός χτυπά χωρίς διακρίσεις.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Μουλούδη από τις 28 Οκτωβρίου ζει μέσα στο νοσοκομείο. Δύο φορές κατάφερε να πάει στο σπίτι της και αυτό χωρίς να δει κανέναν από την οικογένεια της.

«Στη φάση αυτήν πρέπει να δουλέψουμε και να κάνουμε το καθήκον μας».

Οι ήρωες της εντατικής

Γιώργος Καρλής, επιμελητής Β εντατικολόγος. Ο πρώτος γιατρός που ήρθε στη Θεσσαλονίκη εθελοντικά, χωρίς να σκεφτεί τίποτα.

«Ήταν χειρότερα από ό,τι άκουγα».

Αγώνας ασταμάτητος. Ο εντατικολόγος γιατρός κάθε μέρα έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ο χρόνος για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κυλάει διαφορετικά. Δεν υπάρχει ούτε νύχτα ούτε μέρα για αυτούς. Σταματάει μόνο όταν μαθαίνουν τα δυσάρεστα μαντάτα.

Για τον κ. Καρλή είναι προσωπικό στοίχημα να βοηθήσει τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του, αλλά και να γυρίσει γερός στη δική του οικογένεια.

Αυτοί είναι οι ήρωες των νοσοκομείων και το μόνο που ζητούν από όλους εμάς είναι να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα. Εκείνοι, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μέχρι την τελική νίκη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ