Κορωνοϊός : Αχτίδες αισιοδοξίας – Τι λένε οι ειδικοί για το εμβόλιο

Κορωνοϊός : Αχτίδες αισιοδοξίας – Τι λένε οι ειδικοί για το εμβόλιο

«Στα εμβόλια οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, πολύ θετικές, και αυτή είναι η λύση για να βγούμε από αυτή την κατάσταση» τόνισε μιλώντας στο MEGA ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Φως στο τούνελ στη μάχη κατά του κορωνοϊού έχει αρχίσει να διαφαίνεται από  τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων ενώ και η Ελλάδα έχει αρχίσει να προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους εμβολιασμούς, ώστε μόλις δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσουν χωρίς χρονοτριβή.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Απόστολος Κομνός, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Λάρισας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, και Γιώργος Λαμπρούλης, πνευμονολόγος – βουλευτής ΚΚΕ, αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση με τον κορoναϊό που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και τις εξελίξεις στον τομέα του εμβολίου.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις με τα εμβόλια

«Στα εμβόλια οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, πολύ θετικές, και αυτή είναι η λύση για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Θα είναι ασφαλή και ο κόσμος δε θα πρέπει να έχει αμφιβολίες. Τα δύο εμβόλια που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν έγκριση μέσα στο Δεκέμβριο, έχουν δοκιμαστεί σε πάνω από 80.000 ανθρώπους. Σε αρκετές χώρες τα έχουν πάρει ασθενείς παραπάνω από έξι μήνες και δεν έχει εκδηλωθεί κάποια σοβαρή παρενέργεια.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται ο κόσμος και είναι η λύση στο πρόβλημα που έχουμε. Αρκεί να αντέξει το σύστημα υγείας μέχρι την άνοιξη και νομίζω ότι τότε θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών. Αν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα πάμε και στην ανοσία της αγέλης», τόνισε  ο κ. Μανωλόπουλος.

«Υπάρχουν ελπιδοφόρες εξελίξεις και στα φάρμακα, κυρίως με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που και αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά. Αυτά όμως είναι χρήσιμα στην πρώιμη φάση της λοίμωξης. Αυτά είναι εργαλεία πιο ακριβά, είναι πιο δύσκολα στην παραγωγή, άρα δεν μπορούμε να έχουμε εδώ εκατομμύρια δόσεις. Θα καθοριστούν κριτήρια σε ποιους μπορούν να χρησιμοποιηθούν», συνέχισε ο ίδιος.

«Η παγκόσμια κοινότητα περιμένει να ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων στις χώρες τους. Εμείς προτρέπουμε από τη στιγμή που θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι θα πρέπει και οι Έλληνες να θωρακιστούν μέσω του εμβολιασμού. Φυσικά και θα το κάνω το εμβόλιο», είπε από την πλευρά του ο κ. Λαμπρούλης.

«Ακόμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αχτίδες αισιοδοξίας υπάρχουν. Το εμβόλιο θα έρθει, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί θα περάσουν μήνες. Όλους αυτούς τους μήνες θα κινδυνεύουμε. Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκα όλοι υποχρεωτικά. Αν ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα θα έχουμε πάλι αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην εφησυχάζουμε», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κομνός.

Μήνυμα Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και στα εμβόλια που αναμένονται, στο σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών και στα fake news που διακινούνται από ορισμένους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πόσο σημαντικό είναι τώρα που θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία να μιλήσουν πάνω από όλα οι ειδικοί, οι επιστήμονες για το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε όλοι το εμβόλιο.

«Πρέπει να τονίσω ακόμη μια φορά ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν από την πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας αλλά κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω από όλα οι ειδικοί, οι γιατροί, για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ