Κορωνοϊός : Στενάζει το σύστημα Υγείας – Ασθενείς με Covid μεταφέρονται από νομό σε νομό

Κορωνοϊός : Στενάζει το σύστημα Υγείας – Ασθενείς με Covid μεταφέρονται από νομό σε νομό

Καθημερινά ασθενείς από τη δυτική Μακεδονία μεταφέρονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ και από τη Θεσσαλία διακομίζονται περιστατικά στη Νότια Ελλάδα

Δεν σταματούν οι ροές ασθενών στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Γιατροί και νοσηλευτές αναζητούν ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας σε περιφέρειες που ακόμη αντέχουν.

Καθημερινά ασθενείς από τη δυτική Μακεδονία μεταφέρονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ και από τη Θεσσαλία διακομίζονται περιστατικά στη Νότια Ελλάδα. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να έχουμε αεροδιακομιδές προς την Αθήνα.

Σε… πόλεμο η Δράμα

Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 12 διασωληνωμένους. Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα.

Πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν σε όμορους νομούς. Περίπου 70 συνδημότες μας νοσηλεύονται σε όμορα νοσοκομεία της περιοχής. Ήδη στο νοσοκομείο της Δράμας 70 νεκρούς και περίπου 15 συνδημότες μας έχουν χάσει τη μάχη σε γειτονικά νοσοκομεία.

Αναμονή για ένα κρεβάτι στην Πέλλα

Τα νοσοκομεία της Πέλλας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η μονάδα εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα και τα λιγοστά κρεβάτια στη ΜΕΘ να έχουν καταληφθεί.

Μάλιστα υπάρχει πολύωρη αναμονή εάν κάποιος χρειάζεται νοσηλεία, όπως συνέβη πρόσφατα με ασθενή. Ο ιατρικός σύλλογος μάλιστα ζητά να μπει η Πέλλα σε ειδικό καθεστώς.

«Το κύμα αυτό μπορεί να ανακοπεί με την πρόταση που κάναμε στον κ. Χαρδαλιά δηλαδή να αυστηροποιηθεί περεταίρω το lockdown» σημείωσε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πέλλας, Στυλιανός Καλούδης.

Θερίζει ο ιός στη Θεσσαλία

Βαρύ τίμημα πληρώνει ο Βόλος καθώς στο δεύτερο κύμα 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της πόλης. Ενώ ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς αποτελεί το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τα 384 τεστ που έγιναν τα 166 ήταν θετικά ποσοστό 42,23%.

Λάρισα: Στέλνουν ασθενείς σε Χαλκίδα και Λαμία

Με τη Λάρισα καθημερινά να δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων, οι ροές στα νοσοκομεία έχουν φέρει στα όρια του «εμφράγματος» το σύστημα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, Νίκος Νταφούλης «έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές έχουμε στείλει και στην Χαλκίδα τις τελευταίες μέρες στη Λαμία, στους γειτονικούς νομούς είναι γεμάτες οι ΜΕΘ». «Θέλουμε ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές …εντατικολόγους» πρόσθεσε.

Πάτρα: Στα νοσοκομεία της πόλης ασθενείς από τη Β. Ελλάδα

Η πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Αχαΐας οφείλεται στα περιστατικά που δέχονται από την υπόλοιπη χώρα.

«Δεχόμαστε συνέχεια περιστατικά από Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάτος.

Η μικρή μείωση σε εισαγωγές σε κάποιες περιφέρειες δεν έχει δώσει ακόμα ανάσα ζωής στα νοσοκομεία, καθώς οι συνεχείς διακομιδές από Μακεδονία και Θεσσαλία, επιβαρύνουν νοσοκομεία άλλων περιφερειακών ενοτήτων.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ