Γώγος : «Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια»

Γώγος : «Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια»

Μετά τις γιορτές θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο, ενώ κάτι τέτοιο είναι πιθανό να ισχύσει και για τα δημοτικά

Μετά τις γιορτές θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο, ενώ κάτι τέτοιο είναι πιθανό να ισχύσει και για τα δημοτικά.

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.

«Αυτό που ‘παίζει’ είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων η οποία θα επιβαρύνει το σύστημα.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Όσον αφορά στην εστίαση ο κ. Γώγος τόνισε ότι είναι μάλλον ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και φαίνεται πως το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω.

«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό», «οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω», προειδοποίησε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ