Η απαγόρευση μετακινήσεων «φρενάρει» τις κρατήσεις στους χειμερινούς προορισμούς

Η απαγόρευση μετακινήσεων «φρενάρει» τις κρατήσεις στους χειμερινούς προορισμούς

Το κλίμα στους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας είναι «παγωμένο» κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού με δεδομένη πλέον την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό οι επιχειρηματίες του χειμερινού τουρισμού μετρούν τις πληγές τους

Η πανδημία του κορονοϊού μέρος της καθημερινότητάς μας πλέον και ρυθμιστής των μετακινήσεών μας ανατρέπει τα σχέδια πολλών Ελλήνων για τις διακοπές τους εν όψει Χριστουγέννων.

Το κλίμα στους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας είναι «παγωμένο» κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού με δεδομένη πλέον την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό οι επιχειρηματίες του χειμερινού τουρισμού μετρούν τις πληγές τους.

Στην Αράχωβα, την Βασίλισσα του χειμώνα οι κρατήσεις στα καταλύματα είναι μηδενικές.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου μηδενίστηκε, με την εφαρμογή του γενικού lockdown με τις ακυρώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν τα χιονοδρομικά κέντρα τα φετινά Χριστούγεννα.

Παρά το γεγονός ότι ήδη οι κορυφές των βουνών έχουν υποδεχθεί τα πρώτα χιόνια και οι προετοιμασίες στα χιονοδρομικά κέντρα έχουν ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν οι λάτρεις του σκι θα πρέπει να περιμένουν.

Στα λευκά έχουν αρχίσει να ντύνονται οι πίστες και οι αναβατήρες σε Καϊμακτσαλάν και Καλάβρυτα με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα, αφού όπως λένε τα Χριστούγεννα είναι ο μισός τζίρος της χειμερινής περιόδου.

Δύσκολες εποχές λοιπόν για όλους με την άσπρη μέρα να αργεί, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021 όταν και θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ