Εποχικά καταστήματα : Πρεμιέρα με «ουρές» λόγω των περιοριστικών μέτρων

Εποχικά καταστήματα : Πρεμιέρα με «ουρές» λόγω των περιοριστικών μέτρων

Ενώ στα εποχικά καταστήματα που βρίσκονται περιφερειακά παρατηρήθηκαν ουρές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η κίνηση ήταν περιορισμένη.

Ανέβασαν ρολά τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών στη Θεσσαλονίκη, με τους πρώτους πελάτες να κάνουν την εμφάνισή τους και να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να προμηθευτούν έλατα, χριστουγεννιάτικες μπάλες, διακοσμητικούς Άι Βασίληδες, πολύχρωμα λαμπιόνια αλλά και …μάσκες με εορταστικό τύπωμα.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών είναι τα πρώτα που λειτουργούν και πάλι στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ύστερα από περίπου πέντε εβδομάδες καραντίνας και επιβολής περιοριστικών μέτρων.

Οι βιτρίνες είναι στολισμένες και φωτεινές, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες που βρέθηκαν στα καταστήματα γνώριζαν από πριν τι θα αγοράσουν για να στολίσουν τα σπίτια τους, ενώ κάποιοι επέλεξαν τις πρωινές ώρες ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού.

Ωστόσο, λόγω των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας παρατηρήθηκαν και ουρές, καθώς η αναλογία των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν εντός του καταστήματος πηγαίνει ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη, επί της οδού Βασ. Όλγας, ο Πάνος Ψωμαδάκης βρισκόταν διαρκώς στην πόρτα προκειμένου να ελέγχει πόσοι ήταν εντός του μαγαζιού για να μην υπάρξει καμία παράβαση και να υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τις αγορές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πελάτες τηλεφωνούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να μάθουν πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα για να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα στολίδια αλλά και κυρίως φωτάκια, εκεί που υπήρξαν απώλειες από τις περσινές γιορτές.

«Περιμένουμε τον κόσμο να τον εξυπηρετήσουμε. Διάθεση υπάρχει όμως δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν όλοι μαζί στο κατάστημα λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να περιμένουν αναγκαστικά οι πελάτες μας σε ουρά», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμαδάκη, ο κόσμος είχε μεγάλη ανάγκη να στολίσει για να αλλάξει η ψυχολογία του ενώ, όπως είπε, για τους ίδιους τους επιχειρηματίες των εποχικών ειδών η γενική κατάσταση είναι «καταστροφική», καθώς πριν από τα Χριστούγεννα είχαν προηγηθεί δύο χαμένες γι αυτούς σεζόν, της Αποκριάς και του Πάσχα, όπου ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί.

Σημειώνεται πως φέτος στα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών υπάρχουν και «νέα είδη», καθώς αυτό επιτάσσει ο κοροναϊός και δεν είναι άλλα από μάσκες με χριστουγεννιάτικα τυπώματα, για μικρούς και μεγάλους.

Κι ενώ στα καταστήματα που βρίσκονται περιφερειακά παρατηρήθηκαν ουρές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε κατάστημα χριστουγεννιάτικων ειδών που λειτουργεί εδώ και χρόνια στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Βασ. Ηρακλείου, η κίνηση ήταν περιορισμένη, με τον ιδιοκτήτη να αισιοδοξεί πως με το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων του λιανικού εμπορίου θα πυκνώσει ο κόσμος.

Oι κανόνες λειτουργίας

Οι κανόνες λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων είναι προσαρμοσμένοι στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Για τη μετάβασή τους, οι πολίτες στα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη θα πρέπει να αποστέλλουν sms στο 13033 με την επιλογή 2 ή να φέρουν αντίστοιχο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης.

Τα εποχικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας, θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους, υπαλλήλους και πελάτες, ενώ η αναλογία των ατόμων εντός του καταστήματος είναι 4 άτομα στα 100 τ.μ. και επιπλέον ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ