Ρόδος : Δυο Έλληνες κατηγορούνται για κατασκοπεία

Ρόδος : Δυο Έλληνες κατηγορούνται για κατασκοπεία

Περίεργη υπόθεση εξελίσσεται στη Ρόδο, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων για κατασκοπεία.

Περίεργη υπόθεση εξελίσσεται στη Ρόδο, όπου σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων για κατασκοπεία, αλλά και για τον νόμο περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την υπόθεση έφερε στο φως έρευνα που έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άνδρες έκαναν κατασκοπεία και έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Καστελόριζο – Ρόδο – Κω και κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά και στη συνέχεια έστελνε όλο το υλικό στον δεύτερο, ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Κατηγορούνται για κατασκοπεία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.»

«Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο».

Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοκρατικής Ρόδου, πρόκειται για έναν ημεδαπό με καταγωγή από την Κομοτηνή, μάγειρα σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Κατελλόριζο- Ρόδο και σε άλλα νησιά, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι κατεγράφοντο συστηματικά οι επαφές του και τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου-στρατιωτκού περιεχομένου στους Τούρκους.

Ο έτερος κατηγορούμενος, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε κέραια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου.

Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ