Πέτσας : Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση πέρα των 9 ατόμων στις γιορτές – Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας

Πέτσας : Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση πέρα των 9 ατόμων στις γιορτές – Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας

Φρένο στα σενάρια που ήθελαν διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας για τα ρεβεγιόν έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Φρένο στα σενάρια που ήθελαν διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας για τα ρεβεγιόν έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως τις ημέρες των εορτών, και κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι γιορτές δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για συγχρωτισμό».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια άνω των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες. «Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια άνω των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες» τόνισε.

Εξάλλου, οι ειδικοί ήταν αυτοί που συνέστησαν στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ευρεία άρση των μέτρων. Αυτό που φοβίζει είναι ενδεχόμενη υπερμετάδοση του ιού.

Τις τελευταίες ώρες, ο ένας μετά τον άλλον, οι λοιμωξιολόγοι έκαναν λόγο για πισωγύρισμα σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους εντός των εορτών, κάτι που θέλουν οπωσδήποτε να αποφύγουν, δεδομένης και της ήδη μεγάλης πίεσης που έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες το σύστημα Υγείας.

Ανοίγουν υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως από την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ανοίγουν οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα φαινόμενα μαύρης εργασίας και καταστρατήγησης των μέτρων στον χώρο είναι εκτεταμένα, όπως φάνηκε το Σαββατοκύριακο από τα social media.

Άρα, τόνισε, είναι προτιμότερο να λειτουργήσουν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ΄οίκον.

Οι ΚΑΔ στους οποίους θα επιτραπεί η λειτουργία από αύριο θα γίνουν γνωστοί εντός της ημέρας από το υπουργειό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημέρωσε ακόμη.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των εκκλησιών για τις ημέρες των εορτών μετά και το «ιερό αντάρτικο», ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως εντός της ημέρας θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ζήτημα.

Έκανε λόγο, δε, για πιθανή ευελιξία, όχι όμως ως προς το όριο των ατόμων που έχει αποφασιστεί (9 για ναούς, 25 για μητροπολιτικούς ναούς), αλλά ως προς τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οι εκκλησίες ακόμη μια ημέρα.

Η ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ