Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα! Ουρές και ένταση (vids)

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα! Ουρές και ένταση (vids)

Ουρές που ξεπερνούν τα 150 μέτρα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Ίδια η εικόνα και στο Σύνταγμα.

Εκατοντάδες πολίτες που θέλουν να βγάλουν την προσωποποιημένη κάρτα, στο πλαίσιο των αλλαγών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, περιμένουν από τα ξημερώματα στις ουρές. Στον Πειραιά, στο Σύνταγμα, στην Καλλιθέα, σε κάθε σταθμό όπου μπορούν να βγάλουν την κάρτα, παντού υπάρχουν ουρές.

Να μην περιμένουν τους καλεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης. Αφενός γιατί έχει δοθεί παράταση και αφετέρου γιατί η κάρτα τους θα ισχύ έως τις 15 Νοεμβρίου!

ηλεκτρονικό εισιτήριο προσωποποιημένη κάρτα

Είμαι ανάπηρος, 93 ετών, πολέμησα στον εμφύλιο. Μου ζητάνε βιβλιάριο υγείας, φωτογραφίες, ταυτότητα. Και είμαι ανάπηρος, με ένα πόδι, λέει ο κ. Γιάννης, ένας από τους πολίτες που στέκονται στην ουρά στα εκδοτήρια στο Μετρό, στο Σύνταγμα.

Από τις 08:00 περιμένω, λέει η κα Σοφία. Έχει κάρτα, θέλει να την ανανεώσει και αναγκάζεται να περιμένει στην ουρά για να καταθέσει το φάκελό της. Όπως τόνισε, είχε προηγουμένως πάει στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, η ουρά ήταν μεγάλη και τελικά κατέληξε στο Σύνταγμα. Αλλά ταλαιπωρία κι εκεί…

Από τα ξημερώματα, εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά για να βγάλουν τη νέα προσωποποιημένη κάρτα. Η ουρά, όπως φάνηκε στα πλάνα από το ρεπορτάζ της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, φτάνουν έως έξω.

Από τις 03:00-04:00 τα ξημερώματα, πολίτες με τα απαραίτητα χαρτιά στα χέρια βρέθηκαν στο σταθμό για να βγάλουν τη νέα κάρτα, στο πλαίσιο των αλλαγών που φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η ουρά φτάνει τα 150 μέτρα, έξω από το σταθμό. Και μέσα, δυο υπάλληλη του ΗΣΑΠ προσπαθούν να τα… βγάλουν πέρα και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Και όσο η ώρα περνάει, τόσο η ουρά μεγαλώνει.

Η ένταση δεν λείπει, φυσικά. Χαρακτηριστική η αντίδραση ενός ηλικιωμένου άνδρα, που εκνευρίστηκε με το συνεργείο του ΑΝΤ1 και έβαλε το χέρι του μπροστά στην κάμερα, φωνάζοντας.

Έκκληση τους πολίτες να την ταλαιπωρούνται στις ουρές έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή. Κάλεσε τους πολίτες να πηγαίνουν, να αφήνουν το φάκελο με τα στοιχεία τους και να περιμένουν την… κάρτα να πάει στο σπίτι τους με κούριερ.

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν κάρτα απεριορίστων, η οποία κανονικά λήγει σήμερα (31.10.2017), ο κ. Μαυραγάνης πρότεινε μια άλλη λύση: να βγάλουν προσωρινά μια μη προσωποποιημένη κάρτα, η οποία φορτίζεται και ηλεκτρονικά ακόμα και μέσα από το oasa.gr.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κάρτα απεριορίστων που λήγει σήμερα, θα εξακολουθεί να έχει ισχύ έως τις 5 Νοεμβρίου ή έως τις 15, αν ο κάτοχός της έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα φακέλου. Δεν απέκλεισε, επίσης, αν χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση του φακέλου για την προσωποποιημένη κάρτα, υπάρχει περιθώριο κατάθεσης των εγγράφων έως τις 15 Νοεμβρίου, τουλάχιστον.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή να εκδοθούν σιγά σιγά και μονά εισιτήρια. Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί μια εβδομάδα με 10 μέρες. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες ο ΟΑΣΑ θα πάρει απόφαση και για την ανταλλαγή εισιτήριων.

Τα παλιά εισιτήρια, θα ακυρώνονται και μετά την 1η Νοεμβρίου, είπε ο Νίκος Μαυραγάνης.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ