Πόσο κινδυνεύει από τον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Γαλλίας

Πόσο κινδυνεύει από τον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Γαλλίας

Ο Μακρόν είναι 42 ετών, μη καπνιστής, αδύνατος και έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη. Οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι απίθανο να υποφέρει από τα χειρότερα συμπτώματα της νόσου

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 την Πέμπτη, βρίσκεται «σε σταθερή κατάσταση» σε σύγκριση με το Σάββατο, έγινε γνωστό από το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας είναι σταθερή σε σχέση με χθες» διαβεβαίωσε το Ελιζέ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με συμπτώματα όπως βήχας και κόπωση, ο Εμανουέλ Μακρόν απομονώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες.

Πόσο κινδυνεύει;

Ο Μακρόν είναι 42 ετών, μη καπνιστής, αδύνατος και έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη. Οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι απίθανο να υποφέρει από τα χειρότερα συμπτώματα της νόσου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο γάλλος ηγέτης ανήκει σε μια ηλικιακή κατηγορία που είναι λιγότερο πιθανό να νοσηλευτεί με Covid-19 σε σύγκριση με τις περισσότερες ομάδες ασθενών, σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου Νόσων της αμερικανικής κυβέρνησης (CDC).

Από κάθε 100.000 ασθενείς στις ΗΠΑ, μόνο 268,1 άτομα στην ομάδα του Μακρόν – λευκοί και ηλικίας μεταξύ 18 και 49 ετών – νοσηλεύτηκαν με Covid-19 μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου φέτος, σύμφωνα με τη μελέτη. 

Το ιατρικό ιστορικό

Οι γάλλοι πρόεδροι δεν είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό τους ιστορικό και το Ελιζέ αρνήθηκε να πει εάν ο Μακρόν είχε κάποια υποκείμενη κατάσταση που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από COVID-19.

Οι περιορισμένες πληροφορίες, ωστόσο, δεν υποδηλώνουν ότι έχει επιπλέον παράγοντες κινδύνου.

Ο Μακρόν ασκείται σωματικά και φαίνεται να είναι σε καλή υγεία.

Το 2017 έγινε πρόεδρος και οι υποχρεώσεις του αυξήθηκαν κατακόρυφα, παρόλα αυτά εξακολουθεί να τρέχει και να παίζει τένις όταν μπορεί, σύμφωνα με ανθρώπους στο κοντινό του περιβάλλον, ενώ φέρεται να πίνει κρασί αλλά με μέτρο μαζί με τα γεύματά του.

«Ο πρόεδρος έχει σημαντικές αντοχές. Είναι ικανός να εργάζεται όλη τη νύχτα και να είναι ζωηρός και σε εγρήγορση το επόμενο πρωί» τονίζει ο Φρανσουά Πάτριατ, μέλος της Γαλλικής Γερουσίας που συνεργάζεται στενά μαζί του.

Τι θα συμβεί αν η κατάστασή του χειροτερέψει

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, αν χρειαστεί νοσηλεία, ο Μακρόν έχει τη δυνατότητα επιλογής δύο στρατιωτικών νοσοκομείων, το στρατιωτικό νοσοκομείο Πέρσι στην περιοχή Κλαμάρ, κοντά στις Βερσαλλίες, ή το στρατιωτικό νοσοκομείο Μπεζίν που βρίσκεται στο Σαιν-Μαντέ, στην άλλη πλευρά του Παρισιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ