Bloomberg : Η Ε.Ε. απέρριψε τη νέα προσφορά του Λονδίνου για την αλιεία

Bloomberg : Η Ε.Ε. απέρριψε τη νέα προσφορά του Λονδίνου για την αλιεία

Η ΕΕ φέρεται να απέρριψε τη νέα πρόταση του Λονδίνου για το καθεστώς της αλιείας στην Μάγχη μετά το Brexit, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες εμμένουν στη σκληρή γραμμή.

Η ΕΕ φέρεται να απέρριψε τη νέα πρόταση του Λονδίνου για το καθεστώς της αλιείας στην Μάγχη μετά το Brexit, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες εμμένουν στη σκληρή γραμμή και τη δήλωσή τους ότι δεν θα κάνουν καμία περαιτέρω υποχώρηση – ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο άλλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις που δεν έχει γίνει γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά και την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους Βρετανούς από το κλείσιμο των συνόρων εκ μέρους της Γαλλίας και των άλλων πρώην εταίρων τους, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε σημαντικές υποχωρήσεις. Συγκεκριμένα, ενώ απαιτούσε η μείωση των αλιευμάτων για τους αλιείς των «27» εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων να φτάσει στο 60%, τώρα δέχεται το ποσοστό αυτό να περιοριστεί στο 35%, πολύ κοντά δηλαδή στο 25% που έχει ρίξει στο τραπέζι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ. Επίσης, ο Τζόνσον φέρεται να δέχθηκε μια μεταβατική περίοδο πέντε ετών, έναντι τριών που απαιτούσε και έξι που ζητούν οι «27», αλλά και την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου μηχανισμού διατησίας.

Όπως είναι προφανές, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, καθώς το χρονικό περιθώριο για συμφωνία περιορίζεται δραματικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ