«Κόλαση» στη Βρετανία με ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

«Κόλαση» στη Βρετανία με ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο 36.804 νέες μολύνσεις από την Covid-19, ενώ 691 ασθενείς έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν το τελευταίο 2ωρο 36.804 νέες μολύνσεις από την Covid-19, ενώ 691 ασθενείς έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Και οι δύο αυτοί αριθμοί είναι αυξημένοι σε σύγκριση με την Δευτέρα, όταν είχαν ανακοινωθεί 33.364 νέα κρούσματα και 215 θάνατοι, ενώ αποτελούν ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Η πρόσφατη αύξηση των νέων μολύνσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νέα και πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού, γνωστή ως VUI-202012/01.

Ο Δρ Yvonne Doyle χαρακτήρισε την «απότομη και ξαφνική αύξηση» των περιπτώσεων κοροναϊού την Κυριακή ως «σοβαρή ανησυχία».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η νέα παραλλαγή που θα επεκταθεί γρήγορα θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο θανατηφόρα ή οδηγεί σε πιο σοβαρές λοιμώξεις – και τα εμβόλια που έχουν ήδη εγκριθεί πρέπει να λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι το νέο στέλεχος ήταν «εκτός ελέγχου» και εξέφρασε ανησυχία για την αυξανόμενη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε «καραντίνα» η χώρα

Την ίδια στιγμή, οι βρετανοί εμφανίζονται εκνευρισμένοι από τις απαγορεύσεις πτήσεων με αφορμή την μετάλλαξη του ιού που έκανε την εμφάνιση στη χώρα.

Πάντως, η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα ταξιδιού και μεταφοράς. Η σύσταση βασίζεται σε προηγούμενη που είχε εκδοθεί από το Συμβούλιο στις 13 Οκτωβρίου, και αφορά στη συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία της COVID-19.

«Παρόλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών. Οι απαγορεύσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών συνδέσεων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης να διασφαλιστούν τα απαραίτητα ταξίδια και να αποφευχθούν οι διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί το βράδυ σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ