Μιχαηλίδου : «Ενωμένοι να δουλέψουμε για τη δημόσια υγεία»

Μιχαηλίδου : «Ενωμένοι να δουλέψουμε για τη δημόσια υγεία»

«Οι επιστήμονες έκαναν ό,τι μπορούσαν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό, αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε και σε αυτό το βήμα όλοι μαζί, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι τη σημασία του εμβολίου κατά της πανδημίας» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της έξω από το νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», όπου συνόδευσε, προκειμένου να εμβολιασθεί, τον Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Σήμερα ήρθαμε εδώ μαζί με τον κ. Μιχάλη, τον υπερήλικα από την δημόσια δομή των Μελισσίων ο οποίος ήταν ο πρώτος ηλικιωμένος ο οποίος στήριξε αυτή την πολύ σημαντική εθνική προσπάθεια. Οι επιστήμονες έκαναν ό,τι μπορούσαν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό, αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί ενωμένοι, να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για τη δημόσια υγεία, να προασπίσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και βέβαια τους πιο ευάλωτους», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου εξερχόμενη από το νοσοκομείο, ενώ ευχήθηκε καλές γιορτές, καλή πρωτοχρονιά σε όλους, χρόνια πολλά και να είναι όλοι παντού ενωμένοι.

Σχετικά με τον κ. Γιοβανίδη ανέφερε ότι όταν ρώτησαν ποιος θέλει να εμβολιαστεί, ο 85χρονος υπερήλικας κ. Μιχάλης, από την δομή στα Μελίσσια, είπε ότι εκείνος θέλει να είναι ο πρώτος ενώ προσέθεσε: «Είναι ένας κύριος από την Ορεστιάδα, από τον Έβρο, ο οποίος γνωρίζει και θέλει να υποστηρίξει όλη αυτή την εθνική προσπάθεια που γίνεται».

«Δεν παραπονέθηκε καθόλου. Είπε ότι δεν πόνεσε και απευθείας έκανε το εμβόλιο και γύρισε τώρα στη δομή του», επισήμανε.

Παράλληλα η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να δώσει σε όλους εμάς ένα αποτελεσματικό και πάρα πολύ ασφαλές εμβόλιο.

«Καθήκον μας είναι για να προασπίσουμε τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, αυτούς με τις χρόνιες παθήσεις, με τα υποκείμενα νοσήματα να βάλουμε και εμείς πλάτη έτσι ώστε να μην είμαστε μόνο εμείς οι νεότεροι ασφαλείς, που ξέρουμε ότι πιθανώς διατρέχουμε χαμηλότερους κινδύνους αλλά για να προασπίσουμε και να θωρακίσουμε την υγεία των πιο ευάλωτων, των γιαγιάδων, των παππούδων μας και όσων έχουν χρόνια νοσήματα», σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια βδομάδα ένα «κολοσσιαίο έργο» που όπως είπε «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική Πολιτεία να μαζέψουν όλα τα ΑΜΚΑ, όλα τα στοιχεία των ηλικιωμένων και εργαζομένων στις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας».

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση, σε ένα δύσκολο έργο συλλογής της πληροφορίας αυτής.

Όπως είπε υπάρχει καλή ανταπόκριση από τους φιλοξενούμενους, από τους εργαζόμενους. Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση προς όλους «να καταλάβουν ότι αυτό το εμβόλιο δεν διατρέχει κινδύνους και κινδύνους διατρέχει το να μην το κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ