Ανοίγουν τα κομμωτήρια τη Δευτέρα – Πώς θα πηγαίνετε και τι ισχύει για το SMS των δύο ωρών

Ανοίγουν τα κομμωτήρια τη Δευτέρα – Πώς θα πηγαίνετε και τι ισχύει για το SMS των δύο ωρών

Οι υπηρεσίες στα κομμωτήρια - μετά τη μερική άρση του lockdown - γίνονται με αυστηρά μέτρα

«Φωτιά» θα πάρουν τα ψαλίδια σε κουρεία και κομμωτήρια από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς αποφασίστηκε μερική άρση του lockdown με άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Έτσι, υπήρξε ανακούφιση σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και διαιτολογικά κέντρα καθώς από τη Δευτέρα «σηκώνουν» ρολά.

Η λειτουργία τους θα γίνει μόνο με ραντεβού προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα κομμωτήρια την εποχή του… lockdown

Οι πελάτες θα προσέρχονται στα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Θα στέλνουν τον κωδικό 2 για να μπορούν να μετακινηθούν προς το κατάστημα.

Για το SMS με κωδικό 2 στο 13033 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο.

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες, σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «χωρίς χρονικό περιορισμό θα γίνονται οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, όπου οι πελάτες πηγαίνουν με ραντεβού», σημειώνοντας ότι στα εν λόγω καταστήματα ο πελάτης θα μπορεί να μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η παροχή υπηρεσιών για την οποία έχει μεταβεί σε αυτά, πάντοτε με την αποστολή του σχετικού sms. 

Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας δύο μέτρα, ενώ η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική τόσο για το προσωπικό όσο και τους πελάτες.

Το ωράριο λειτουργίας είναι προαιρετικά από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Προαιρετική είναι και η λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στις αποστάσεις, επιτρέπονται τέσσερα άτομα έως 100τμ και ένα ακόμη άτομο για κάθε 25 τμ επιπλέον.

Αναλυτικά οι ειδικές απαιτήσεις:

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας.
  • Γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ