Καταδικάστηκε ο παππούς που κατηγορούνταν για τον θάνατο της εγγονής του σε κρουαζιερόπλοιο

Καταδικάστηκε ο παππούς που κατηγορούνταν για τον θάνατο της εγγονής του σε κρουαζιερόπλοιο

Το 18 μηνών κοριτσάκι είχε πέσει από ύψος 35 μέτρων βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Ο άνδρας που ομολόγησε την ενοχή του για τον θάνατο της 18 μηνών εγγονής του κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στη Καραϊβική το 2019, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια με αναστολή, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο.

Ο Σαλβατόρε «Σαμ» Ανέλο θα εκτίσει την ποινή του στο Μίσιγκαν, όπου ζει.

Σε δήλωση του μετά την καταδίκη, ο ίδιος είπε ότι συμφώνησε να δηλώσει ένοχος έτσι ώστε αυτός και η οικογένεια του κοριτσιού να μπορέσουν να επικεντρωθούν στη μήνυση κατά της εταιρίας στην οποία ανήκει το μοιραίο κρουαζιερόπλοιο.
Ο Ανέλο έπαιζε με την εγγονή του, Κλόη, στο κρουαζιερόπλοιο «Freedom of the Seas», ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, στις 7 Ιουλίου 2019.

Ο παππούς «ενεργώντας από αμέλεια κράτησε την ανήλικη έξω από ένα παράθυρο του 11ου καταστρώματος του πλοίου», αναφέρει η κυβερνητική δήλωση, και η Κλόη έχασε τη ζωή της πέφτοντας από ύψος 35 μέτρων.

Ο παππούς έπαιζε με την μικρή εγγονή του στον 11ο κατάστρωμα κοντά σε ένα παράθυρο ενώ το πλοίο ήταν αραγμένο στο Πουέρτο Ρίκο. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας ο Ανέλο έβαλε το κορίτσι να καθίσει στην κουπαστή κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο, το οποίο ο ίδιος νόμιζε πως ήταν κλειστό. Οι κατήγοροι υποστήριξαν όμως ότι «άφησε από αμέλεια εκτεθειμένη την εγγονή του στο ανοιχτό παράθυρο.

Ο Ανέλο κατηγορήθηκε τελικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μήνες μετά το περιστατικό και αρχικά δήλωσε αθώος. Ωστόσο στη πορεία άλλαξε την ομολογία του, δηλώνοντας ένοχος στο πλαίσιο συμφωνίας με τους κατηγόρους.

Τη Δευτέρα ο Ανέλο δήλωσε «Μετά από αυτήν την καταδίκη, αισθάνομαι ένα μείγμα θυμού και ανακούφισης. Ανακούφιση που δεν θα εκτίσω ποινή φυλάκισης και ότι δεν έπρεπε να παραδεχτώ κανένα γεγονός. Ανακούφιση για την οικογένειά μου, ώστε να μπορούμε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσουμε μαζί».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι δίπλα στο σημείο στο οποίο καθόταν η Κλόη την ημέρα τους δυστυχήματος βρισκόταν ένας «τοίχος από γυαλί», χωρίς καμία ένδειξη ότι κάποιο από τα παράθυρα μπορούσε να ανοίξει.
Ο Ανέλο είπε ότι «δεν διέπραξε κανένα έγκλημα» αλλά αποφάσισε να μην εναντιωθεί στις κατηγορίες ώστε να μην χρειαστεί να παραδεχτεί κανένα γεγονός ή να κινδυνεύσει να εκτίσει αυστηρότερη ποινή.

«Ήταν επιλογή μας να το κάνουμε αυτό έτσι ώστε να πούμε την ιστορία την αληθινή ιστορία της Κλόη και να αφιερώσουμε οικογενειακώς την ενέργειά μας στην άλλη δίκη» είπε προσθέτοντας: «Μου λείπεις πάρα πολύ Κλόη».

Σύμφωνα με δήλωση από τον δικηγόρο της οικογένειας «δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να στηρίζει το επιχείρημα ότι ο Σαλβατόρε Ανέλο γνώριζε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ