Όταν ο Μπιμπίλας… πετσόκοψε τον Βαγγέλη Περρή  και εκείνους που παριστάνουν σήμερα τους σοκαρισμένους

Όταν ο Μπιμπίλας… πετσόκοψε τον Βαγγέλη Περρή και εκείνους που παριστάνουν σήμερα τους σοκαρισμένους

Πως αλλάζουν οι καιροί...

Έχουν συμβεί πολλά αυτές τις ημέρες. Και όπως φαίνεται έτσι θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, τώρα που κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να σταθούν στα πόδια τους και το θάρρος να μιλήσουν.

Να αποκαλύψουν τι συμβαίνει γύρω από τα «φώτα» εκείνων των περίφημων επαγγελματικών χώρων που μαγνητίζουν με την δημοσιότητα. Από ανθρώπους που για χρόνια ολόκληρα ήταν golden boys για την τηλεόραση, το θέατρο κλπ. Τους ίδιους που η Ελλάδα τους γυρίζει πλέον την πλάτη, όντας το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

Υπάρχουν σοκαριστικές αποκαλύψεις. Για σεξουαλική κακοποίηση, για βιασμούς και απόπειρες. Για συμπεριφορές ακατονόητες. Τα όσα ομολόγησαν κορίτσια και αγόρια για διάσημους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Για τύπους που έκρυβαν καλά κάτω από το χαμόγελο τους την φρίκη του μυαλού τους.

Μεταξύ μας όμως: Υπάρχει σε όλη αυτή την καταιγίδα και μια στιγμή που άνοιξε το «κάδρο» στην πραγματική διάσταση. Ο τρόπος με τον οποίο ο Σπύρος Μπιμπίλας «δίκασε» τον Βαγγέλη Περρή σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Και μαζί «δίκασε» μια ολόκληρη υπο-κουλτούρα που βασάνισε τη χώρα για χρόνια ολόκληρα.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην ελληνική τηλεόραση να κάνει «μπουλινγκ» σε έναν σωρό ανθρώπους; Έπαιζαν με την αξιοπρέπεια και την υπόληψη ανθρώπων σαν τον Μπιμπίλα ή σαν εκείνων που εργάζονταν ως παρουσιαστές σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς χαμηλού βαληνεκούς. Για το τι φορούσαν, πως ήταν τα μαλλιά τους. Ποιοι; Αυτοί που τώρα έχουν πάρει το υφάκι του σοκαρισμένου ακούγοντας για τους «αυνανιστές» και τους λοιπούς της show biz που υπηρετούσαν.

«Κύριε Περρή εγώ χαίρομαι που τα λέτε αυτά σήμερα γιατί αν θυμάστε, πριν από δέκα χρόνια σας είχα πάρει τηλέφωνο και σας είχα πει ότι προσέξτε τι λέτε για μένα στην εκπομπή του Θέμου, διότι γελοιοποιούσατε κατά κάποιον τρόπο – όπως εσείς νομίζατε – με το χιούμορ σας το άτομό μου» τον έβαλε στη θέση του ο Μπιμπίλας. Ένας άνθρωπος που μπορεί σαν ηθοποιός να μην έχει κάποια λαμπρή καριέρα, αλλά που έχει αφιερώσει τη ζωή του στους ηθοποιούς.
« Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα αναθεωρείτε το πώς λειτουργούσατε στην τηλεόραση. Χαίρομαι πραγματικά που αλλάξατε», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας. Με ευγένεια και τακτ. Με ταπεινότητα. Ολοι πλέον μιλούν για τον πρόεδρο του ΣΕΗ, ο οποίος με πυγμή στάθηκε δίπλα σε όσους καταγγέλλουν κάθε είδους βία στο θέατρο, ακόμη και εκείνοι που μέχρι χθες έλεγαν για έναν τύπο τραλαλά, για μία γραφική φιγούρα που ζούσε για να δίνει το «παρών» στις πρεμιέρες και να ερμηνεύει ρόλους δεύτερης διαλογής

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέχρι χθες φάνταζε σε πολλούς ως μία «καρικατούρα» ευκίνητη, γάργαρη, συνήθως ενδεδυμένη με πλουμιστά πουκάμισα και έντονα χρώματα, μία σταθερή παρουσία σε πρεμιέρες, γάμους και κηδείες. Μέχρι χθες. Πλέον, κάποιοι κατάφεραν να δουν λίγο πιο καθαρά πως αυτό το παραδείσιο πουλί του θεάτρου είναι ένας συγκροτημένος, δαιμόνιος, εξωστρεφής, δοτικός συνδικαλιστής υπέρ πάντων. Επικεφαλής στο ΣΕΗ και μπροστάρης στη διαδρομή για την τέχνη που αγάπησε, την υποκριτική. Με επιχειρήματα, με γνώσεις, με πυγμή και με κόκκινες γραμμές, τις οποίες όποιος περάσει για να κάνει καζούρα θα τις πληρώσει ακριβά. Ενίοτε και κυριολεκτικά.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ζει τις ημέρες μιας μεγάλης εκδίκησης. Μιας εκδίκησης που ο ίδιος δεν επεδίωξε, δεν κατέστρωσε, αλλά εκείνη φιγουράρει στην κορυφή των ιστοσελίδων και των εκπομπών. Είναι η δικαίωση που ήρθε μέσα από την αδιάκοπη δράση του την πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τον χώρο της τέχνης, στην ουσία όμως πάντα εδώ ήταν από την πρώτη στιγμή που ο αεικίνητος Πειραιώτης ανακάλυψε την αρένα που θα έδινε τις πιο συναρπαστικές μάχες του: το θέατρο.

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό. Και η… καταγραφή των εκφράσεων ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ