Σε καθολικό lockdown το Ηράκλειο Κρήτης και ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού

Σε καθολικό lockdown το Ηράκλειο Κρήτης και ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί κατέληξαν στην απόφαση ειδικά για τον Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού καθώς εκεί εντοπίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης.

Σε καθολικό lockdown περνάει το Ηράκλειο της Κρήτης και ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί κατέληξαν στην απόφαση ειδικά για τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού καθώς εκεί εντοπίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης.

Για τις περιοχές που στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας περνούν πλέον στο σκούρο κόκκινο ισχύουν τα εξής:

Τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
  • Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
  • Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
  • Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.

Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.

Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση  και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ