Μητσοτάκης προς Τσίπρα : «Κατηγορείς τη ΝΔ ότι καλύπτει παιδεραστές;»

Μητσοτάκης προς Τσίπρα : «Κατηγορείς τη ΝΔ ότι καλύπτει παιδεραστές;»

«Σας κοιτώ στα μάτια και ρωτώ ανοιχτά» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα. «Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σας κοιτώ στα μάτια και ρωτώ ανοιχτά» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάσπη

«Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις αναρτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως της κα Ελευθεριάδου και του Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χυδαίες».

«Σας καλώ να απαντήσετε κύριε Τσίπρα ως πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητοστάκη πατέρα τριών παιδιών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την κα Αγαπηδάκη και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει καθαρές απαντήσεις και να διαγράψει τα στελέχη του που διακινούν αυτές τις άθλιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στα όσα διακινούνται για κύκλωμα διακίνησης ανηλίκων προσφύγων για σεξουαλική κακοποίηση.

Στο ίδιο πλαίσιο ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τον Κώστα Βαξεβάνη.

Είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας και τις αντιφατικές δηλώσεις του διευθυντή της Αυγής, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «λάσπη» που εκτοξεύεται προς την ΝΔ.

Λαϊκισμός

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιλέγει μια τακτική λαϊκισμού και δηλητηριάζει το κλίμα ώστε οι «γερμανοτσολιάδες» του 2010 να γίνουν σήμερα οι «παιδεραστές».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου να αποκηρύξει αυτές τις πρακτικές.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «το #MeToo πρέπει να είναι προσεκτικό και να παίρνει μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης που φιμώνει τα θύματα» προσθέτοντας ότι και η η σύγχυση οδηγεί στη συγκάλυψη, ενώ συμπλήρωσε ότι οι καταγγελίες που οδηγούν στη συλλογική αφύπνιση υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν στην κομματική αρρένα.

«Λες και οι βιαστές χωρίζονται τάχα σε αριστερούς και δεξιούς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι το μεγάλο ζητούμενο τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα.

«Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο» ανέφερε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η τοξικότητα που εισάγουν δηλητριάζει την πολιτική ζωή, υπονομευει την κοινωνική συνοχή και ενότητα και ναρκοθετεί τον πολιτικό διάλογο.

«Τα φαινόμενα παρενόχλησης και βίας εναντίον των πιο αδύναμων ξεπερνούν τάξεις, θρησκείες και επαγγέλματα. Συνεπώς, η αντιμετώπισή τους προϋποθέτει τη συστράτευση Πολιτείας και πολιτών. Γιατί ένα πρόβλημα όλων, απαιτεί λύση από όλους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στήριξη σε Μενδώνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Λιγνάδη υπογραμμίζοντας ότι η κυβερνητική αρμοδιότητα έκλεισε με την παραίτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου, πέντε μόλις ώρες μετά την πρώτη ανώνυμη -όπως είπε- καταγγελία.

«Για ποια συγκάλυψη μιλάτε;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλυψε πολιτικά τη Λίνα Μενδώνη και υπερασπίστηκε την παρουσία της στο υπουργείο κόντρα στις φωνές που ζητούν την παραίτησή της. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημείωεσε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και απέδωσε ως επικοινωνιακό λάθος το χαρακτηρισμό της κας Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι «επικίνδυνος άνθρωπος».

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις ποινές που αφορούν στα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροποιούνται όπως είπε οι ποινές για τα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας. Η παραγραφή – όπως είπε – αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ