Κορωνοϊός : Η νέα στρατηγική για τη μετά-lockdown εποχή – Πώς θα ανοίξει το εμπόριο, «φως στο τούνελ» για την εστίαση

Κορωνοϊός : Η νέα στρατηγική για τη μετά-lockdown εποχή – Πώς θα ανοίξει το εμπόριο, «φως στο τούνελ» για την εστίαση

Την παράταση του καθολικού lockdown στην Αττική, έως και την Καθαρά Δευτέρα... ανακοίνωσε ουσιαστικά σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή, μετά και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ωστόσο οι αριθμοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Την παράταση του καθολικού lockdown στην Αττική, έως και την Καθαρά Δευτέρα… ανακοίνωσε ουσιαστικά σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή, μετά και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ωστόσο οι αριθμοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σήμερα, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή του lockdown η Αττική είχε 553 κρούσματα, δηλαδή σταθερά περίπου τα μισά κρούσματα του συνόλου της χώρας. Μάλιστα, ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σήμερα, Δευτέρα, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους επιστήμονες, αφού πρόκειται για αποτελέσματα τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, όταν τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Πλέον, αφού «χωνέψαμε» την παράταση, τα βλέμματα στρέφονται στην «επόμενη μέρα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από την Καθαρά Δευτέρα και μετά η χώρα μας θα περάσει στην μετα-lockdown περίοδο, όπου θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα στρατηγική της κυβέρνησης.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά και των σχολείων. Αναμένεται να ακολουθήσει σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων, για να καταλήξουμε μέσα στον Απρίλιο και στο άνοιγμα της εστίασης.

Πώς θα ανοίξει το εμπόριο;

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του MEGA, το εμπόριο αναμένεται να ανοίξει χωρίς click away, αλλά και click in shop, αλλά με συγκεκριμένο αριθμό πελατών αναλόγως τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε καταστήματος.

Ωστόσο, σε αυτό το νέο σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση, μαζί με τους επιστήμονες, έχουν πέσει στο τραπέζι ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κατά την παραμονή των πελατών στα καταστήματα.

Ένα από αυτά τα μέτρα ενδέχεται να είναι η διπλή μάσκα, ή η διεύρυνση του ωραρίου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Παράλληλα, στο νέο αυτό σχέδιο προτάσσεται το άνοιγμα της τρίτης λυκείου για ευνόητους λόγους, η οποία θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει, ίσως και μαζί με τα καταστήματα, ή αλλιώς μια εβδομάδα αργότερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχουν ανοίξει όλες οι βαθμίδες των σχολείων.

Η Αττική δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο – Έχουμε «πόλεμο»

Για την κατάσταση με την κοροναϊό στην Ελλάδα και τη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, αλλά και την «ανοιχτή πληγή» που ονομάζεται Αττική, μίλησε στο MEGA, ο Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, και πνευμονολόγος «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης.

«Υπάρχει ένας πόλεμος αυτή την στιγμή, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Αττική δεν το έχει ξαναζήσει αυτό από την αρχή της πανδημίας» σημείωσε, αναφέροντας ότι άπαντες προσπαθούν να βρουν λύσεις.

«Δεν είμαστε στο επίπεδο να εγκαταλείψουμε τον αγώνα επειδή βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο πίεσης. Είναι ίσως η πιο δύσκολη βδομάδα, αυτή και η επόμενη για το σύστημα υγείας στην Αττική, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, να υπερβούμε το άγχος» τόνισε.

«Από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το επόμενο πρωί, έχουμε εφημερία στο Αττικόν. Η εφημερία θα είναι δύσκολη, όπως και η προηγούμενη όπου αναγκάστηκε να ανοίξει ένα τμήμα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά. Όπως δούλεψε νέα πτέρυγα Covid την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι θα γίνει κι αυτή. Το πρόβλημα είναι τα άλλα περιστατικά. Πρέπει να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά με προσπάθεια θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ