Βραζιλία : Νέο τραγικό ρεκόρ με 1.641 νεκρούς σε 24 ώρες – Σχεδόν 60.000 τα ημερήσια κρούσματα

Βραζιλία : Νέο τραγικό ρεκόρ με 1.641 νεκρούς σε 24 ώρες – Σχεδόν 60.000 τα ημερήσια κρούσματα

Η νέα έξαρση της πανδημίας έχει φέρει ξανά πολλά νοσοκομεία στα όρια του κορεσμού και το βραζιλιάνικο σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη νέο τραγικό ρεκόρ 1.641 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, την ώρα που οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 γνωρίζουν νέα έξαρση: χθες επιβεβαιώθηκαν 59.925.

Συνολικά, η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει επίσημα 257.361 νεκρούς επί συνόλου 10,6 εκατ. μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό ως αυτό το στάδιο. Η Βραζιλία συνεχίζει να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας, πίσω από τις ΗΠΑ, και τρίτη σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Το προηγούμενο ρεκόρ (1.595 θάνατοι) είχε καταγραφεί την 29η Ιουλίου 2020.

Η νέα έξαρση της πανδημίας έχει φέρει ξανά πολλά νοσοκομεία στα όρια του κορεσμού και το βραζιλιάνικο σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, κατά μέσον όρο οι θάνατοι που καταγράφονται ημερησίως έφθασαν τους 1.262, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ως τον Φεβρουάριο, αυτός ο μακάβριος μέσος όρος δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τους 1.100.

Χειρότερα, τα επίσημα δεδομένα θεωρούνται πολύ υποτιμημένα από την βραζιλιάνικη επιστημονική κοινότητα.

Κατά ειδικούς, η έξαρση της πανδημίας οφείλεται τόσο στις γιορτές του τέλους της χρονιάς, όσο και στον εορτασμό του καρναβαλιού, παρότι πολλές πολιτείες είχαν επιβάλει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Από την εκδήλωση της πανδημίας στη Βραζιλία, τον Φεβρουάριο του 2020, ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, δεν παύει να υποβαθμίζει τη σοβαρότητά της. Έχει αμφισβητήσει ακόμη και τη χρησιμότητα των εμβολίων.

Ενώ πολλές πολιτείες και βραζιλιάνικες πόλεις πήραν περιοριστικά μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ούτε απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ούτε άλλους αποκλεισμούς, καθώς ο αρχηγός του κράτους διατράνωνε πως αυτό το φάρμακο του lockdown θα ήταν χειρότερο από την ασθένεια, λόγω του αντίκτυπού του στην οικονομία.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε στα μέσα Ιανουαρίου στη Βραζιλία, έχει αναγκαστικά διακοπεί σε πολλές περιοχές, ελλείψει δόσεων.

Αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη κρίση, κυβερνήτες πολιτειών έκαναν χθες σαφή την πρόθεσή τους να παρακάμψουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και να προχωρήσουν μόνοι τους στην αγορά εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ