ΗΠΑ : «Πέρασε» το σχέδιο ανάκαμψης του Μπάιντεν από την Γερουσία

ΗΠΑ : «Πέρασε» το σχέδιο ανάκαμψης του Μπάιντεν από την Γερουσία

Ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία εγκρίνει το σχέδιο ανάκαμψης του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Έπειτα από ώρες συζητήσεων, εντατικών διαπραγματεύσεων και μιας μαραθώνιας ψηφοφορίας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τελικά σήμερα το σχέδιο ανακαμψης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την πρώτη οικονομία παγκοσμίως που επλήγη από την πανδημία, υιοθετώντας ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49. Το κείμενο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου, πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας.

Στο twitter η διαδικασία στην αμερικανική Γερουσία είχε την τιμητική της, με πρώτο τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάιντεν, να διαβεβαιώνει – δύο ημέρες πριν – τους πολίτες ότι το αμερικανικό σχέδιο ανάκαμψης θα τους προσφέρει άμεση ανακούφιση.

Και σήμερα, η Πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, με ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό tweet, κάνει λόγο για συγκλονιστική υποστήριξη του σχεδίου εκ μέρους των πολιτών, προκειμένου να σταματήσουν οι σφαίρες στα όπλα, να μπουν χρήματα στις τσέπες, να πάνε τα παιδιά στα σχολεία και οι άνθρωποι να βρουν δουλειές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ